Hesabım
    Kuzey Kore'den The Interview Hakkında Sert Bir Açıklama Geldi

    Kuze Kore diktatörünün suikastini konu alan komedi filmi The Interview için, Kuzey Kore rejimi çok sert eleştirileri olan bir açıklama yayınladı.

    Senaryosunu ve yönetmenliğini Seth Rogen ile Evan Goldberg'in üstlendiği The Interview filmi için Kuzey Kore rejimi “Amerikan topluluğunun çaresizliğini gösteren bir film...” diye başlayan bildiri yayınladı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sözcüsünün yaptığı açıklamada; Ekim ayında vizyona girecek olan, başrollerinde Seth Rogen ve James Franco'nun olduğu The Interview için, bu ironilerle dolu filmi ABD'nin bir yansıması olarak gördüğünü söyleyen sözcü, Amerika'nın Afganistan, Irak, Suriye ve Ukrayna'da yaptıklarını anımsattı dedi. Amerikalıların kendi başkanları John F. Kennedy'yi öldürdüğünü unutmayın diyen sözcü açıklamasını daha sert bir doza yükselterek "ve muhtemelen ABD askerleri de Obama için aynı şeyi düşünüyordur dedi.

    Sözcü Kim Myong-chol, suikast ve infaz dolu Amerikan filmlerini izlemenin sakıncalı olduğunu söylerken, İngiliz filmlerinin çok daha iyi ve gerçekçi olduğunu sözlerine ekledi. Özellikle James Bond serisini çok başarılı ve izlemesinin de keyifli olduğunu söyledi. Yapılan açıklamanın ardından Kuzey Kore medyası film için, “kirli ve lanetli” nitelemelerini yaptı.

    Bu açıklamanın ardından Amerikalı izleyiciler arasında da çeşitli tartışmalar başladı. Bazı izleyiciler film için çok ileri gidildiğini düşünse de, bazı izleyiciler de konunun bu derece abartılmaması gerektiğini düşünmekte. Devletler arası tartışmaya yol açan The Interview, ülkemizde 31 Ekim 2014'te vizyona girmeye hazırlanıyor.   

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top