Hesabım
    Sith'in İntikamı Acı Oldu

    FBI'dan internet korsanlarına büyük darbe<br /><br />

    FBI korsan filmcilere karşı giriştiği en büyük operasyonu başarıyla sonuçlandırdı. BitTorrent olarak tanınan ve korsan olarak film, müzik, oyun yayınlayıp bunların paylaşımını sağlayan Elite Torrents web sitesine el konuldu.

    FBI düzenlediği operasyonla Elite Torrents'in ana server'ına el koydu ve yayınladığı basın açıklamasında sonuçları açıkladı. Siteyi kullandığı ve izinsiz olarak yayınlanan film ve benzeri yayınları kanuna aykırı biçimde kendi bilgisayarlarına indirdiği tespit edilen 133.000 kullanıcı için de soruşturma başlatılacak.

    Korsanların başta Amerikan ekonomisi olmak üzere eğlence sektörüne büyük darbe vurduğunu belirten FBI yetkililerini bu operasyona iten ise yılın en çok beklenen filmi Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı oldu.

    Film daha Amerika'da vizyona girmeden 6 saat önce internette yayınlanınca ortalık karıştı. Yayını takip eden 24 saat boyunca 10.000 kez filmin indirilmiş olması FBI'ın bu ani operasyonu gerçekleştirmesini zorunlu kıldı.

    Yapılan incelemede sitede 17.800 tane korsan yayının bulunduğu ve bunların son dört ay içerisinde kullanıcılar tarafından 2.1 milyon kez kopyalandığı tespit edildi. Görünen o ki Sith intikamını gerçekten aldı. İnternette yapılmış olan tüm kopyalama işlemlerini suç delili kabul eden FBI'ın 133.000 kullanıcı hakkında vereceği kararı merakla bekliyoruz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top