Hesabım
    13. Filmekimi'nin Tarihleri Belli Oldu!

    Her sene merakla beklenen Filmekimi, bu sene 11-17 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek.

    Bu yıl 13. kez düzenlenecek olan Filmekimi'nin İstanbul> ayağı, 11-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. 13. Filmekimi, bu yıl da sinema keyfini Türkiye’nin farklı şehirlerine taşımaya devam edecek. Yeni sinema sezonun haberici olan Filmekimi, tüm yıl merakla beklenen, prömiyerini Sundance, Cannes, Venedik ve Toronto gibi festivallerde yapan 40’a yakın filmi 7 gün boyunca İstanbul’da, Ekim ayı boyunca da Türkiye’nin dört bir yanındaki sinema salonlarında sinemaseverlerle buluşmasını sağlayacak. Bu yıl programda yer alan filmler, yaz boyunca her hafta, sosyal medya üzerinden izleyicilere duyurulacak.

    2011 yılından bu yana gittiği her şehirde sinemaseverlerden büyük ilgi gören Filmekimi, bu yıl da Ankara, İzmir, Diyarbakır, Urfa, Trabzon ve Konya’ya uğrayacak. Filmekimi bu yıl Gaziantep’te 2-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Zeugma Film Festivali’nin de yabancı film programını üstlenecek. Filmekimi, Zeugma Film Festivali ve Kırkayak Kültür Merkezi işbirliğinde gerçekleşecek gösterimler, 13. Filmekimi paralelinde düzenlenecek.

    13. Filmekimi programında yer alan ve bugüne kadar açıklanan filmler ise, Andreï Zviaguintsev'in Cannes'da en güçlü adaylardan biri olarak gösterilen Leviathan, kült yönetmen David Cronenberg’in, dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan son filmi Maps to the Stars, prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan, İngiliz yönetmen Mike Leigh’in son filmi Mr. TurnerDamien Chazelle’in Sundance’te hem İzleyici Ödülü’nü hem de Büyük Jüri Ödülü’nü kazanan son filmi Whiplash ve Afrika sinemasının en büyük isimlerinden Abderrahmane Sissako’nun Cannes ödüllü filmi Timbuktu.  

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top