Hesabım
    Frankfurt Türk Film Festivali Başlıyor

    Kültürlerarası Transfer Derneği tarafından bu yıl 14.'sü düzenlenecek olan Frankfurt Türk Film Festivali sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

    Her sene Kültürlerarası Transfer Derneği tarafından Frankfurt’ta düzenlenen Frankfurt Türk Film Festivali (Türkisches Film Festival Frankfurt), bu yıl 14. kez sinemaseverlerle buluşuyor. 7-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, aralarında Deutsches Filmmuseum, Filmhaus Frankfurt, Saalbau GmbH, Wirtschaftsförderung Frankfurt GmbH, TC. Frankfurt Başkonsolosluğu ve Kültür Ataşeliği, TC. Kültür Bakanlığı ve TRT’nin de (Türkiye Radyo Televizyon Kurumu) yer aldığı bir dizi resmi ve özel kuruluşla işbirliği yapıyor.

    Bu yıl seyirciyi, heyecan verici filmlerin yanı sıra “Altın Elma Sinema Ödülleri”, “Türkiye-Almanya Üniversite Öğrencileri Arası Kısa Film Yarışması”, film galaları, sergiler, paneller ve daha birçok etkinliğin yer aldığı bir program bekliyor. Türk Sineması’na emeği geçen usta isimlere birer onur ödülü takdim edilirken, artık geleneksel hale gelen “Unutulmayanlar” bölümünde Türk sinemasına büyük emeği geçmiş olan Ayhan Işık-Belgin Doruk ikilisi anılacak. Filmler Almanca dublajlı ya da Almanca-İngilizce alt yazılı olarak Frankfurt merkezli CineStar Metropolis ve Orfeo’s Erben sinemaları ve Deutsches Filmmuseum salonlarında seyircilerle buluşacak.

    Türk sinemasının 100. kuruluş yılını kutluyor olması nedeniyle ayrı bir önem kazanan festival, Türk sinema tarihine bu yıl 2. kez dağıtacağı “Altın Elma” sinema ödülleriyle katkıda bulunmaya devam ediyor. 1 Haziran 2014 tarihinden itibaren yapılan başvurular arasından seçilen “Daire”, “Gözümün Nuru”, “Karnaval”, “Meryem”, “Sen Aydınlatırsın Geceyi”, “Senin Hikayen”, “Tamam mıyız?”, “Kadın İşi”, “Zerre”, “Sev Beni”, “Patron Mutlu Son İstiyor”, “Jin”, “Halam Geldi”, “Dağ”, “Yozgat Blues”, “Özür Dilerim”, “Bensiz”, “Benimle Oynar mısın?” ve “Eve Dönüş: Sarıkamış 1915” adlı filmler, İstanbul’da devlet tiyatrosu sanatçısı ve sinema-televizyon oyuncusu Yetkin Dikinciler, sinema-televizyon oyuncusu Füsun Kostak, sinema-televizyon oyuncusu Gülay Baltacı, televizyon programcısı-yazar Yekta Kopan, film yapımcısı Deniz Yayın, film yapımcısı Mutena Açık Güven ve SİYAD üyesi-sinema yazarı Serdar Saffet Akbıyık’tan oluşan 7 kişilik Türk ön jüri tarafından değerlendirildi. Film dalında en iyi on, yönetmen, görüntü yönetmeni, senaryo, müzik, kadın ve erkek oyuncu dallarında ise en iyi beşer aday belirlendi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top