Hesabım
    Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin Kısa Film Yarışmasına Başvurular Başladı!

    2. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında yapılacak olan Ulusal Kısa Film Yarışması'na başvurular başladı.

    Bu yıl 14-28 Kasım tarihleri arasında Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği tarafından düzenlenecek II. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında yapılacak olan Ulusal Kısa Film Yarışması'na başvurular başladı. 

    Bu sene İstanbul Medya Akademisi koordinatörlüğünde Türk Sinemasının 100.Yılına özel olarak alanında yetkin yerli ve yabancı ünlü isimlerin katılımlarıyla, akademik tartışmalar, özel program ve seminerler, workshoplar ve çeşitli organizasyonlar ile hem teorik hem de pratik tartışmaların gündeme getirilmesi planlanıyor.

    Festivali düzenleyen kurum olan Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği, kültür ve sanat alanını etkileme, şekillendirme ve güçlendirme çalışmalarında etkili bir şekilde yol alırken, Türkiye'de ve Dünya'da sinema filmlerinin gelişmesine katkı sağlanması, genç yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine maddi ve manevi destekler oluşturulmasını amaçlıyor.

    Filmler, Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin ilk senesinde ortaya koyduğu bakış açısı doğrultusunda; ''Etik, Estetik ve Teknik'' bütünlük göz önüne alınarak değerlendirilecektir.

    Bu sene Kurmaca ve Belgesel olmak üzere iki farklı kategoride filmleri kabul edecek olan festivale, Animasyon ve Deneysel türündeki filmler Kurmaca kategorisinde değerlendirilmek üzere kabul ediliyor. Festivalin bu seneki kategori ödülü ise en iyi filme verilmek üzere 15.000TL olarak belirlenirken buna ek olarak özel ödüllere de yer veriliyor. Yarışmaya seçilen filmler festivalin büyük ödülü olan 50.000TL değerindeki Ahmet Uluçay Büyük Ödülü için de yarışabilecek. Ayrıca kısa filmi ve üreticilerini desteklemek amacıyla bu sene festival yönetimi, yarışmaya seçilen her film için gösterim bedeli ödemesi de yapacaktır.

    Son başvuru tarihi 26 Eylül 2014!

    Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top