Hesabım
    Yılın En Eğlenceli Filmine Hazır Mısınız?

    Fransız yapımı komedi filmi Sürpriz Damatlar, izleyiciyi neşelendirmeye geliyor.

    Fransız yönetmen Philippe de Chauveron'un 5. uzun metrajlı filmi Sürpriz Damatlar, sizi yılın en iyi eğlencesine davet ediyor. Fransa'da vizyona girdiği dönem 11 milyonluk izleyici hasılatı elde eden bu keyifli komedi filminin senaryosu filmin yönetmeni Chauveron ile birlikte Guy Laurent'e ait.

    Filmin yönetmeni yaptığı bir açıklamada filmle ilgili; "Fransızların değişik kültürlerle evlenme şampiyonu olduğunu öğrendiğimde bu filmi yapmaya karar verdim... Benim ailemde de bu tarz evlilikler var, değişik kültür ve inanç evliliklerinin problemlerini ve bu problemlerin içindeki komiklikleri biliyorum. İçimdeki yazar hep daha ilerisini düşündürdü bana ve bu filmi yazarken bir ailenin bu tip dört evliliği nasıl kabullenebileceğini hayal ettim." dedi. Filmin başrol oyuncularından Christian Clavier; "Oynadığım karakter benim yaşlarımda ve benim yaşımın inatçılığına sahip. Hataları olan bir karakter ama bunu olayların içindeki ironiyi yakalayarak kapatıyor. Karakterde en çok sevdiğim buydu." şeklinde konuşurken filmin bir diğer başrol oyuncusu Chantal Lauby; " Tam bir klasik. Bence Philipe de Chauveron bu klasiği çok lezzetli bir komedi haline dönüştürmüş. Bu sayede de izleyiciler karakteri kolaylıkla benimsiyor." dedi.

    En çok izlenen Fransız filmleri listesinde ilk 10'a adını yazdırmayı başaran filmle ilgili Avrupa basınında da oldukça olumlu eleştiriler yer alıyor. Le Journal du Dimanche "The Intouchables 'den sonra çekilmiş en iyi komedilerden birisi" derken,  Le Parisien "İnsani duygular ve zeka dolu bir film" yorumunu yaptı. Femme Actuelle'den "Gerçek bir etki bırakan harika bir komedi", Liberation'dan "Christian Clavier ustalığının en üst seviyesinde olduğu etkili bir komedi" ve Le Soir ise "Harika bir oyuncu kadrosu, azalmayan ritim, komik durumlar ve diyalogları ile çok zevkli bir eğlence" yorumunu yaptı.

    4 kızları olan üst düzey bir ailenin kızlarının, birinin bir müslümanla, diğerinin bir yahudiyle, üçüncünün ise Çinli Chao ile evlenmesi ailede şok etkisi yaratır. Ailenin son umudu küçük kızları olmuştur ama o da Afrika kökenli bir Katolik olan Charles ile evlenmeye karar veriri. Kızların babası artık bu duruma dayanamaz ve düğünü sabote etmeye karar verir. Bu hedefe ulaşmak için kendisine de ilginç bir müttefik bulur, damat adayı Charles 'ın Babası Andre...

    Sürpriz Damatlar, 22 Ağustos 2014'te sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top