Hesabım
    Annemin Şarkısı Dünya Prömiyerini Saraybosna'da Gerçekleştirdi

    Erol Mintaş’ın ilk uzun metraj filmi Annemin Şarkısı’nın dünya prömiyeri 20 Ağustos Çarşamba akşamı 20. Saraybosna Film Festivali’nde yapıldı.

    Erol Mintaş'ın yönetmenliğini üstlendiği Annemin Şarkısı'nın dünya prömiyeri, 20. Saraybosna Film Festivali’nde yapıldı. Uluslararası Yarışma bölümünde dünya prömiyerini gerçekleştiren filmin gösterimine ilgi yoğundu. Galaya filmin yönetmeni Erol Mintaş ile beraber oyuncuları Feyyaz DumanZübeyde RonahiAziz Çapkurt ve film ekibi katıldı. Özellikle filmde anne rolünü oynayan 70 yaşındaki Zübeyde Ronahi oyunculuğu ile büyük övgü topladı ve seyircilerden yoğun alkış aldı.

    Jüri başkanlığını usta yönetmen Bela Tarr’ın yaptığı, ayrıca jürisinde ünlü Amerikalı oyuncu Melissa Leo ve Tate Modern’in direktörü Chris Dercon gibi önemli isimlerin yer aldığı Uluslararası Yarışma bölümünün ödülleri 23 Ağustos Cumartesi akşamı açıklanacak.

    Zorunlu göçten sonra Tarlabaşı kentsel dönüşüm projesiyle beraber ikinci bir göçe zorlanan, hafızalarındaki şarkının peşine düşmüş bir anne ile oğlunun samimi hikayesinin anlatıldığı filmin çekimleri 2013 sonbaharında İstanbul ve Doğubeyazıt’ta gerçekleştirildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top