Hesabım
    Altın Koza'nın 7'inci Jüri Üyesi Gökhan Tiryaki Oldu!

    21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin büyük jürisinde görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki de yer alacak.

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın 7’nci jüri üyesi, ünlü görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki oldu.

    Başkanlığını yönetmen Reha Erdem’in yapacağı jüride; yapımcı Nida Karabol, yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, oyuncular Ahu Türkpençe ve Ayberk Pekcan ile müzisyen Tamer Çıray görev alacağını belirten Başkan Sözlü, festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na katılacak finalistlere bir kez daha başarılar dilediğini sözlerine ekledi.

    Kariyerine 1991 yılında TRT’de kameraman olarak başlayan Gökhan Tiryaki, 1991 ile 1996 yılları arasında çeşitli televizyon filmleri ve belgesellerde çalıştı. 1996'dan bu yana görüntü yönetmeni olarak görev yapan Tiryaki, yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan’ın yaptığı “Bir Zamanlar Anadolu’da” ile 2012 yılında Durban Uluslararası Film Festivali’nde ve Yeşilçam Ödülleri’nde; 2011 yılında yine Bir Zamanlara Anadolu’da ile SİYAD Ödülleri’nde ve Dubai Uluslararası Film Festivali’nde en iyi görüntü yönetmeni ödülü aldı. Kariyeri boyunca bir çok ödül alan ve ödüllü filmde görüntü yönetmenliği yapan Tiryaki, son olarak Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü kucaklayan Kış Uykusu filminde görev almıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top