Hesabım
    51. Altın Portakal Uluslararası Yarışma Filmleri Belli Oldu

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Uzun Metraj Film Yarışması'nda Altın Portakal ödülü için yarışacak filmler duyuruldu.

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali bünyesinde yer alacak olan Uzun Metraj Film Yarışması'nda Altın Portakal ödülü için yarışacak olan filmler belli oldu. Bu yıl 10 – 18 Ekim tarihleri arasında "gelenekten geleceğe" sloganı ile perdelerini açacak olan festivalin Uluslararası Yarışma bölümünde dünya çapından ödüllü yapımlar bulunacak.

    Festivalde yer alacak filmlerden ilki 71. Venedik Film Festivali ödül gecesinde "Geleceğin Aslanı" ödülünü kazanan Court (Mahkeme) adını taşıyor. Filmin yönetmeni Hintli genç sinemacı Chaitanya Tamhane!

    Bir diğer film ise galasını 51. Karlovy Vary Film Festival'inde yapan ve Karlovy Vary'de East of West ödülü için yarışan Monument to Mihael Jackson (Michal Jackson Anıtı). Filmin yönetmeni Sırp asıllı Darko Lungulov.

    Festivalin Uluslararası Yarışma bölümünde yer alacak olan bir başka yapım da Macar yönetmen Kornel Mundruczo'nun Cannes'da çok ses getiren yeni filmi White God (Beyaz Tanrı). Film, Belirli Bir Bakış ve En İyi Köpek Oyuncu Altın Palmiye ödüllerini kazanmıştı.

    Rus yönetmen Alexandr Kott'un yeni filmi TEST (Kinovatr Film Festivali – Büyük Ödül, En İyi Görüntü, Film Eleştirmenleri ile Film Araştırmacıları Birliği ödülü sahibi), Fransız sinemacı Marienne Tardieu'nun imzasını taşıyan Insecure (Çekingen), 2014 Cannes Film Festival'inde Belirli Bir Bakış ve Jüri Özel ödülünü kazanan İsveçli yönetmen Ruben Östlund'un çalışması Force Majeure, Berlin Film Festival'inde İlk Uzun Metraj ve Altın Ayı için yarışan ve Hong Kong Uluslararası Film Festival'inde Genç Sinema ödülünü kazanan Macondo, Filistinli kadın yönetmen Suha Arraf'ın ilk uzun metraj filmi Villa Touma, Çinli genç yetenek Xin Yukun'un ilk filmi Binguan (Dağdaki Tabut) ve gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan, Polonyalı yönetmen Maciej Pieprzyca imzalı Life Feels Good (Her Şeye Rağmen) yarışmada yer alacak olan diğer filmler.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top