Hesabım
    Fatih Akın'ın Filmi The Cut, Filmekimi Programından Çıkartıldı

    Fatih Akın'ın Ermeni soykırımı üzerine çektiği son filmi The Cut, ilginç bir karar ile birlikte Filmekimi gösterim programından çıkartıldı.

    T24'ün haberine göre Fatih Akın'ın son filmi The Cut, Türkiye'deki ilk gösteriminin yapılacağı Filmekimi programından çıkartıldı. Etkinlik sonrasında vizyona girmesi beklenen film hakkında konuşan İKSV yetkilileri ise kararın politik olmadığının altını çizerek yapılan açıklamaya göre The Cut'ın Filmekimi programından çıkartılmasının sebebi olarak filmin Türkiye vizyonunun Aralık ayına ertelenmesi gösterildi. Dağıtımcı firma yetkilileri, Filmekimi gösterimi ile vizyon tarihi arasında geçecek uzun zaman diliminden dolayı bu kararı aldıklarını ifade etti. 

    Daha önce 31 Ağustos'ta Venedik Film Festivali'nde prömiyeri gerçekleşen The Cut, ülkemizde ilk olarak 11 – 17 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Filmekimi'nde kendine yer bulacaktı.

    Fatih Akın'ın yönettiği The Cut filmi, I. Dünya Savaşı döneminde yaşanan Ermeni olayları sırasında, Mardin'de ailesinin kaybeden Ermeni bir demircinin hikayesini anlatıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top