Hesabım
    Yağmur: Kıyamet Çiçeği Filmi Kalbinize Dokunacak!

    Yağmur: Kıyamet Çiçeği Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu'nun hayatıyla birlikte yaşadığı coğrafyanın hikayesini de gözler önüne seriyor.

    Onur Aydın’ın aynı adlı romandan beyazperdeye uyarlanan Yağmur: Kıyamet Çiçeği filminde farklı yaşamların iç içe girmiş hikayesi anlatılıyor. Tarihin en büyük felaketlerinden biri; Çernobil Faciası! Trabzonspor ve unutulmaz bir futbol sezonu 1996... Ve Kazım Koyuncu... Farklı yaşamlar, ortak kader, tek bir öykü... Aşk, fedakârlık, acılar, mutluluklar, umutlar ve ölümler... Etkisinden uzun süre kurtulamayacağınız bir hikaye…

    Yağmur Kıyamet Çiçeği tarihin en büyük felaketlerinden biri olan Çernobil’den sonra hem Rusya hem de Türkiye’de değişen, yitirilen yaşamları ve değerleri ele alıyor. Çernobil’den sonra eşini kanserden kaybeden ve sonrasında oğlunun da kanser olduğunu öğrenip tedavisi için Trabzon’a gelen ve burada Şenol’la tanışan Elena’nın hikayesi. Elena'ya ilk görüşte aşık olan ve Trabzonspor’da oynama hayaliyle yaşayan Şenol. Trabzonspor’un 1995-1996 futbol sezonunda şampiyonluğa koşarken son maçta kaybedilen şampiyonlukla yıkılan bir yuva ve intihara giden bir amigonun dramı...

    Şarkıları ve kişiliği ile milyonların gönlünde yer eden ve ölümüyle herkesi yasa boğan Kazım Koyuncu... Bir Karadenizli olmasının yanı sıra tutkulu bir Trabzonspor taraftarı olan Kazım’ın çocukluğundan başlayan öyküsü bizi bir Anadolu çocuğunun tüm masumiyetiyle içine alır. 

    Yapımcılığını Gülay Kuriş ve Şaban Tokdemir’in üstlendiği, yönetmenliğini ise kitabın da yazarı olan Onur Aydın’ın gerçekleştirdiği Yağmur: Kıyamet Çiçeği filminin oyuncu kadrosunda; Engin Hepileri, Altan Erkekli, Devrim Saltoğlu, Sevtap Özaltun, Erkan Kolçak Köstendil, Sait Genay, Settar Tanrıöğen, Hüseyin Avni Danyal, Elena Viunova, Rıza Sönmez ve Serap Aksoy gibi isimler yer alıyor.

    Yaklaşık 2 yıl süren ön hazırlık sonrasında Trabzon, Hopa, Kazım Koyuncu'nun köyü olan Pançol'da ve İstanbul'da gerçekleşen 9 haftalık bir çalışmayla çekimleri tamamlandı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun izniyle Avni Aker Stadyumu’nda gerçekleşen çekimlere Trabzonspor’un gerçek taraftar grupları katıldı. Engin Hepileri Kazım Koyuncu’nun kanser olduğu dönemi canlandırdığı sahneler için özel bir diyetle kilo verdi. Maç sahneleri ve miting sahneleri de dahil olmak üzere 10.000’e yakın figürasyon kullanıldı.

    Yağmur: Kıyamet Çiçeği, 19 Aralık 2014'te sinemalarda!

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top