Hesabım
    Şimdiki Zaman Sinemalarda!

    Bol ödüllü Şimdiki Zaman filmi bir kez daha vizyonda!

    Belmin Söylemez’in ilk uzun metraj filmi ‘Şimdiki Zaman’ işsiz bir genç kadının umut arayışını anlatıyor. Film işsiz bir genç kadının öyküsü üzerinden gelecek, kader ve dostluk temalarını sorguluyor.

    Başrollerini Sanem Öge, Şenay Aydın ve Ozan Bilen'in paylaştığı film 31.İstanbul Film Festivali'nde ve 24.Ankara Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü, 19.Altın Koza Film Festivali'nde ise Yılmaz Güney, SİYAD ve Film Yönetmenleri ödüllerini kazanmıştı.

    ‘Şimdiki Zaman’ son olarak Amerika kıtasının en eski film festivali olan 56. San Francisco Film Festivali'nde en iyi ilk filme verilen "Yeni Yönetmen Ödülü"ne değer bulundu.

    İşsiz ve bütün bağları kopmuş... Mina’nın yeni bir hayata ihtiyacı var ama nasıl? Umudu kaçmakta bulur; Amerika’ya gidip yeni bir hayata başlamaktır amacı. Para biriktirmek için bir kafede kahve falı bakmaya başlar. Fal bakar para kazanır; fal bakar dertlerini paylaşır. Ancak kendi falında gerçekten de yeni bir hayat var mıdır?

    “Şimdiki Zaman” umudunu kaybetmek ve onu tekrar bulmaya çalışmak üzerine bir film. ‘Umut arayışı’ kahve falında vücut buluyor. Fallar açıldıkça Mina’nın kabuğundan çıkmasına tanıklık ediyoruz. Her fal genç bir insanın portresini adım adım oluşturuyor. Her göze farklı görünen telveler, şehrin yok olmaya yüz tutmuş hüzünlü ama büyüleyici detayları bu portreyi rüya benzeri bir tabloya dönüştürüyor.

    Filmin Beyazperde eleştirisi için tıklayın!

    Filmin fotoğrafları için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top