Hesabım
    13. Filmekimi'nin Tüm Programı Açıklandı!

    Filmekimi'nin programı dün akşam gerçekleştirilen basın toplantısı ile detaylı olarak açıklandı.

    Bu sene sinemseverlere 13. kez kapılarını açan ve sonbaharın müjdecisi film etkinliği, Filmekimi'nin programı ve etkinlik detayları dün akşam gerçekleştirilen basın toplantısıyla açıklandı. 

    İKSV tarafından Vodafone FreeZone sponsorluğunda gerçekleştirilecek 13. Filmekimi'nin basına tanıtım toplantısında Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal kısa bir konuşma yaparak Vodafone markası olarak gençlerin sosyal hayatlarında en sevdikleri ve en çok vakit ayırdıkları aktivite olan sinemaya da desteklerinin sürdüğünü dile getirdi. Uysal ayrıca, Vodafone Freezone'luların Filmekimi’nde bir bilet aldıklarında, bir bilet hediye kazandıkları kampanyanın bu yıl da sürdüğünü ekledi. ysal'ın ardından festival direktörü Azize Tan, daha önce sosyal medya üzerinden açıklanan filmlerin detaylarına da değindi.

    Yıl boyunca dünyada devam eden festivallerde yer alan filmlerden oluşan Filmekimi programı bu sene Jean-Luc Godard, Gregg Araki, Roy Andersson, David Cronenberg, Jean-Pierre ve Luc Dardenne kardeşler, Abel Ferrara, Clint Eastwood, Zhang YimouKen Loach, Mike Leigh, Kim Ki-duk gibi usta yönetmenlerden kaçırılmayacak toplam 43 film ile karşımıza çıkacak.

    İlk Kez Kadıköy'de

    Filmlerin İstanbul ayağı 11-17 Ekim tarihleri arasında Atlas, Beyoğlu, Nişantaşı Citylife City’s ve Rexx sinemalarında sinemaseverleri bekliyor olacak. Bu sene bir ilk olarak Kadıköylüler de Rexx sinema salonlarında Filmekimi'ni takip edebilecek.

    Filmekimi Anadolu'da

    Öte yandan, Filmekimi bu sene de Anadolu’ya uzanacak ve İstanbul’un yanı sıra Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Urfa ve Trabzon olmak üzere 6 kentte daha seçkin programını sunacak.

    Filmekimi, Ankara Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda 10-12 Ekim, İzmir Karaca Sineması’nda 15-19 Ekim, Bursa Cinetech Korupark Sinemaları’nda 17-19 Ekim, Diyarbakır N-City AVM Avşar Sinemaları’nda 24-26 Ekim, Şanlıurfa Emek Sineması’nda 24-26 Ekim ve Trabzon Lara Sinemaları’nda 31 Ekim- 2 Kasım’da yapılacak. Filmekimi, Gaziantep’te 2-9 Kasım tarihleri arasında yapılacak Zeugma Film Festivali’nin de yabancı film programını üstlenecek. Filmekimi, Zeugma Film Festivali ve Kırkayak Kültür Merkezi işbirliğiyle yapılacak gösterimler, 13. Filmekimi paralelinde düzenlenecek.

    İstanbul gösterimleri için biletler 27 Eylül’den itibaren Biletix’te, Atlas ve Rexx gişelerinde satışta olacak.  

    13. Filmekimi'nde gösterilecek filmlerin sıralı tam listesi ise aşağıda!  

    Aşkın Halleri

    Arayış

    Ayrı Dünyalar

    Beyaz Tanrı

    Bire Bir

    Björk: Biophilia Live

    Buz, Kar ve İntikam

    Çile

    Çılgın Aşk

    Çocukluk 

    Dile Veda

    Dingin Sular

    Dönüş

    Geronimo

    Havana’ya Dönüş

    İki Gün Bir Gece

    İlk Güreşte Aşk

    İnsan Sermayesi

    İnsanları Seyreden Güvercin

    Issız Toprak

    Jersey Boys

    Karda Bir Beyaz Kuş

    Kirli Para

    Kök

    Leviathan

    Mezara Kadar

    Mısır Adası

    Miss Julie

    Mommy

    Mr. Turner

    Mucizeler

    New York'a Hoşgeldiniz

    Özgürlük Dansı

    Palo Alto

    Pasolini

    Saraybosna'nın Köprüleri

    Seni Seviyorum Rio

    Soğuk Cennet

    Timbuktu

    Turist

    Yıldız Haritası

    Whiplash

    Yuvaya Dönüş

    Seanslar, bilet satışı vb. detaylar için Filmekimi'nin resmi hesabını filmekimi.iksv.org/tr/ adresinden takip edebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top