Hesabım
    Uzun Yol, Oscar Yolcusu!

    Yönetmen Nihat Seven, filminin BAFTA tarafından İngiltere'nin Yabancı Dildeki En İyi Film dalında Oscar adayı olduğunu duyurdu!

    Yabancı Dildeki En İyi Film dalında Oscar adayları git gide kızışıyor. Bu hafta farklı ülkelerin Akademi'ye göndereceği adaylar bir bir açıklanırken, yüzümüzü güldürecek bir haber de İngiltere'den geldi. Yönetmenliğini Nihat Seven'in üstlendiği, senaryosu ise Melek Seven'e ait olan Uzun Yol, filmin yönetmeni Seven'den aldığımız bilgiye göre; BAFTA tarafından İngiliz sinemasını temsilen Oscar adayları arasında girdi! Seven, seçim sonucunun BAFTA tarafından çok taze olarak bizzat kendilerine iletildiğini belirtti.

    Oyuncu kadrosunda Hakan YufkacıgilBora CengizNil Günal Çakıroğlu, Ahmet ÖzarslanMurat Muslu  ve Mehtap Anıl gibi isimlerin yer aldığı yapım, insanların, yaşamın açmazlarındaki küçük mutluluk arayışlarını beyazperdeye taşıyor. 

    Daha önce festivallerde gösterilen Uzun Yol Antalya da En İyi Erkek Oyuncu ve Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini almıştı. Aynı şekilde BIFA ve BAFTA'da da aday filmler arasında yer alan Uzun Yol, ülkemizde 7 Kasım'da vizyonda olacak.  

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top