Hesabım
    Neyi Saklıyorlar?

    Dünyalar Savaşı hayal kırıklığı mı?

    Steven Spielberg'ün H.G. Wells'in romanından beyazperdeye uyarladığı ve aylardır dilimizde olan Dünyalar Savaşı, nihayet 1 Temmuz'da seyirciyle buluşacak. Ancak Almanya'da yaşanan tuhaf bir durum, savaşın biraz hayal kırıklığı yaratabileceğini düşündürdü.

    BBC'nin bildirdiğine göre, filmin Almanya'daki dağıtımcısı, film eleştirmenlerine ve basına bir ön gösterim yapmayı kabul etmiş ancak bir şartla. Hiçbir eleştirmen film vizyona girmeden hakkında yazı yazmayacak. Hatta bu konuda özel bir ambargo anlaşması bile imzalatılmış.

    Neden böyle bir yöntem uygulandığı henüz belli değil ancak Alman Film Eleştirmenleri Birliği bu durumun ortak bir protesto gerektiğini savunuyor.Ya anlaşma imzalanmayacak ya da imzalansa bile bütün eleştirmenler filmi yok sayıp hakkında hiçbir şey yazmayacak.

    Alman eleştirmenlerin nasıl bir tavır takınacağı henüz belli değil ancak neden böyle bir davranış sergilendiğine dair dedikodular başladı bile. Daha önce bazı ülkelerde Batman ve Robin'de ve de Tatlı Sert filmleri için de böyle bir uygulama yapılmıştı. İki filmin de aldığı eleştiriler düşünülecek olursa acaba Dünyalar Savaşı'nın saklanmasının nedeni biraz hayal kırıklığı mı dememek mümkün değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top