Hesabım
    Rusya, Ödüllü Leviathan Filmini Oscar'a Yolluyor!

    Andrey Zvyagintsev imzalı ve oldukça eleştirel bir tonda olan Leviathan filmi, Rusya'yı Oscar yarışında "Yabancı Dildeki En İyi Film" dalında temsil edecek.

    Rus yönetmen Andreï Zviaguintsev'in 2014 Cannes Film Festivali'nden En İyi Senaryo Ödülü ile dönen yeni filmi Leviathan, ülkesi Rusya'nın 2015 Oscar temsilcisi oldu! Filmi seyretme şansına erişmiş seyircileri ve eleştirmenleri bu karar pek şaşırtmasa da, filmin dili açısından komitenin seçimi kim çevreler tarafından cesurca bulundu.

    Hollywood Reporter sitesinin haberine göre seçici kurul üyelerinden sinemacı Pavel Chukhrai seçimi, "Leviathan filminin ülkemizi Akademi Ödülleri'nde Yabancı Dildeki En İyi Film dalında temsil etmesi için oy çokluğu ile seçtik" sözleriyle açıkladı.

    Hükümetten Rus Ortodoks kilisesine, yozlaşmış polis kuvvetlerinden yargıya kadar pek çok köklü kuruma derin eleştiriler getiren film, en çok sarhoş polislerin Rus liderlerin portrelerine ateş açtığı ve Putin'e gönderme yaptığı sert sahneleriyle dikkat çekmişti. Kurumlarına karşı Avrupa'ya göre daha muhafazakar tutumuyla tanınan Rusya'nın, kendi devlet yapısına eleştiri getiren bir yapımı Akademi Ödülleri'ne temsilen göndermesi batı basınının da ilgisini çekmişe benziyor.  

    Ödüllü yapım, ülkemizde 2014 Filmekimi'nde seyircisiyle buluşacak!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top