Hesabım
    Moğolistan’da Türk Filmleri Rüzgarı Esecek

    Uluslararası Ulan Bator Film Festivali bünyesinde Türk Sineması Odak Günü gerçekleştirilecek.

    Bu yıl Türkiye- Moğolistan arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 45. yıldönümü ve Türk sinemasının 100. yılı nedeniyle 9 Ekim Perşembe günü Moğolistan Kültür, Turizm ve Spor Bakanlığı, Moğol Sanat Konseyi ve T.C. Ulan Bator Büyükelçiliği’nin katkıları ile 2. Uluslararası Ulan Bator Film Festivali bünyesinde “Türk Sineması Odak Günü” gerçekleştirilecek.

    2. Ulan Bator Film Festivali’nin açışılışı Moğolistan Kültür, Spor ve Turizm Bakanı Oyungerel tarafından 8 Ekim günü Çarşamba günü yapıldıktan sonra festival kapsamında “Türk Sineması Odak Günü” açılış töreni ise, 9 Ekim Perşembe günü saat 13:30’da davetlilerin katılımı ile başlayacak. Bu bölümde sırasıyla ‘Kelebeğin Rüyası’, ‘Kış Uykusu’ ve ‘Kuzu’ filmleri Moğol izleyici ile buluşacak.

    “Türk Sineması Odak Günü” isimli bölümünün konukları arasında Uluslararası İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan ve yönetmen Kutluğ Ataman bulunuyor. ‘Kuzu’ filminin aynı gün gösterimi sonrasında yönetmen Kutluğ Ataman ile yapımcı Martin Fryer soru cevap bölümünde izleyicilerin sorularını cevaplayacak. Ayrıca İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan’ın 10 Ekim Cuma günü festival kapsamında gerçekleşecek “Günümüz Türk Sineması” isimli foruma konuşmacı olarak katılması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top