Hesabım
    Londra Film Festivali Start Verdi

    Bu yıl 58.'si düzenlenen Londra Film Festivali The Imitation Game filmiyle perdelerini açtı.

    Bu yıl 58. defa kapılarını sinemaseverlere açan Londra Film Festival'i dün gerçekleşen törenle start verdi. Festival açılışını Morten Tyldum'un yönetmenliğini Benedict Cumberbatch ile Keira Knightley'nin başrollerini paylaştığı The Imitation Game filmiyle gerçekleştirdi. Ünlü matematik dehası Alan Turing'in hayatını anlatan film daha önce gösterildiği Toronto Film Festivali'nden izleyici ödülüne layık görülmüştü.

    Dünyanın dört bir yanından 248 filmin bir araya geldiği festivalde, The Imitation Game filminin başrol oyuncusu Cumberbatch, "Ben bir Londralıyım ve benim için, festivalin bu filmle açılmasından daha büyük bir gurur kaynağı olamazdı" diyerek mutluluğunu dile getirdi. 

    David Ayer'in yönetmenliğini, Brad Pitt ile Shia LaBeouf'un başrollerini paylaştığı savaş draması Fury'nin 19 Ekim'de gösterilmesiyle sona erecek olan 58. Londra Film Festivali'nin kapanışından bir gece önce Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Palmiye ödüllü son filmi Kış Uykusu "Yolculuk Filmleri Galası" kapsamında izleyiciyle buluşacak. Londra Film Festivali'nin programında ayrıca, ülkemizde 5 Aralık 2014'te vizyonda olması planlanan Fatih Akin imzalı The Cut, yine ülkemizde 19 Aralık 2014'te vizyonda olması planlanan Kutluğ Ataman'ın yönetmenliğini üstlendiği Kuzu ve ilk defa Venedik Film Festivali'nde restore edilmiş versiyonu izleyiciyle buluşan usta yönetmen Lütfi Ömer Akad'ın 1973 yapımı Gelin filmi yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top