Hesabım
    51. Altın Portakal Film Festivali Başlıyor!

    Yarım asırdır sinemamızın kalbinin attığı Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu akşam gerçekleştirilecek açılış töreni ve özel etkinliklerle ‘merhaba’ diyor...

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında ve Elif Dağdeviren direktörlüğünde bu yıl 51.’si gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu akşam EXPO Center’da düzenlenecek açılış töreniyle başlıyor.

    Festival 51. yılında “Gelenekten Geleceğe” temasıyla sinemanın tüm renklerini bir hafta boyunca sinemaseverlere sunmaya hazırlanıyor. Bölgemiz ve ülkemizde yaşanan elim hadiseler ve kayıplar dolayısıyla kortej, kırmızı halı, konser ve parti etkinliklerini iptal eden festival; 10 Ekim saat 21:00’deki açılış töreniyle başlıyor. 

    Sunuculuğunu Korhan Abay’ın üstlendiği ve NTV’den naklen yayınlanacak olan açılış töreninde usta isimlere Onur Ödülü takdim edilecek. Bu yıl; Altın Portakal ödüllü “Bozuk Düzen” başta olmak üzere çok sayıda filmde senarist, yönetmen ve oyuncu olarak görev alan büyük tiyatrocu Haldun Dormen; usta oyuncu Nilüfer Aydan ve “Düşman Yolları Kesti” gibi Türk sinemasının çok sayıda klasiğinde imzası olan yazar Tarık Dursun Kakınç (Onur Ödülü sunulacak isimler). Oscarlı oyuncu Ellen Burstyn de Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü açılış töreninde kabul edecek. 

    18 Ekim’e kadar sürecek festival kapsamında 14- 17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Antalya Film Forum da sinemamızın dünyayla entegrasyonunu kuvvetlendirmek hedefiyle yola çıkıyor. Ortak yapım ve proje geliştirme platformu olan Antalya Film Forum, iki farklı başlık altında toplam 3 film projesine maddi destek de sağlayacak.

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin programında bugün; Damien Chazelle yönetmenliğindeki Whiplash, 67. Cannes Film Festivali'nde Büyük ödüle layık görülen MucizelerAndrew Hulme imzalı Soğuk Cennet ve yine 67. Cannes Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülünü paylaşan Mommy ve Dile Veda gibi filmler yer alıyor.

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ayrıntılı programı için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top