Hesabım
    Antalya Altın Portakal'da 11 Ekim Programı

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali dün akşam gerçekleşen açılış töreniyle start verdi.

    Dün akşam gerçekleşen açılış töreni start veren 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali bugün de birbirinden güzel filmlerle yoluna devam ediyor. 

    Bugünün programında yer alan filmlerin bazıları; 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nden Yılmaz Güney Ödülü'nü ve başrol oyuncusu Tansu Biçer'e En İyi Erkek Oyuncu ödülü getiren Neden Tarkovski Olamıyorum? Antalya izleyicisiyle buluşacak. Festivalin Uluslararası Yarışma bölümünde yarışan Macar yönetmen Kornel Mundruczo'nun Cannes'da çok ses getiren yeni filmi White God, Cannes Film Festivali'nin 'Belirli Bir Bakış' bölümünde 'Jüri Ödülü'nü kucaklayan Ruben Östlund imzalı Turist ve Paolo Virzì'nin İtalya'nın Oscar'ı olarak kabul edilen David di Donatello Sinema Ödülleri’nde En İyi Film dahil 7 dalda ödül alan ve aynı zamanda 13. Filmekimi programında yer alan İnsan Sermayesi de Antalya'da izleyicilerle buluşacak filmlerin arasında.

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, sinemamızın 100. yılını özel etkinliklerle kutluyor. Festivalin bu yılki “Gelenekten Geleceğe” temasını da destekleyen etkinliklerden ilki, bugün AKM Fuaye’de açılacak olan “Ödül Sergisi”. Bu yıl, 1964’te Gurbet Kuşları filmiyle Halit Refiğ’e verilen ilk Altın Portakal ödülü heykelciğinin temel alınması, bir ödül sergisine ilham verdi. Ziyaretçileri; sinemamızın 100, festivalin de 50 yıllık tarihinde bir gezintiye çıkaran sergi, geçmiş yıllarda Altın Portakal kazanmış sinemacıların, farklı yıllara ve tasarımlara ait heykelciklerini bir araya getiriyor. Serginin rekortmeni, 11 ödülle yönetmen Yavuz Özkan! Sergide ayrıca Hülya Koçyiğit, Derviş Zaim, Onur Ünlü, Zeki Ökten, Güler Ökten, Lale Mansur, Erkan Can, Fırat Tanış gibi sinemacılarımızın da ödülleri yer alıyor. 

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ayrıntılı programı için tıklayın!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top