Hesabım
    Antalya Altın Portakal'da 13 Ekim Programı

    51. Antalya Altın Portakal Film Festivali zengin programıyla devam ediyor.

    Cuma günü gerçekleşen törenle start veren 51. Antalya Altın Portakal Film Festivali hız kesmeden devam ediyor. 

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışma heyecanı sürerken festival seyircisi için çok ilginç bir deneyim de yaşandı. Türk sinemasında örneği pek görülmeyen sahte belgesel (mockumentary) türündeki ilk uzun metrajı “Oflu Hocayı Aramak O.H.A” AKM Aspendos Salonu’ndaki dünya prömiyerinde Antalyalı sinemaseverlerle buluştu. Sinemaseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen gösterimin ardından film ekibi soruları cevapladı. Yönetmen Levent Soyarslan, “Öncelikle festival komitesine ve festivali düzenleyen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu filmin normal şartlarda festivalde yer alabileceği aklımın ucundan geçmezdi, çünkü çok muhalif bir film. Katılan olur, katılmayan olur; ama filmde gerçekten sert bir eleştiri var. Bu da mizahla yapılıyor. Burada çok tartışmalar oldu, bu film o tartışmalara da cevap olsun isterim. Filmin burada gösterileceğini rüyamda görsem inanmazdım. Şaşırdım, O.H.A. diyoruz” dedi.

    Festivalde gösterimi gerçekleşen diğer bir film Küçük Kara Balıklar oldu. “Belgesel Özel Gösterim” bölümünde yer alan “Küçük Kara Balıklar- Güneydoğu’da Çocuk Olmak” filminin seyirciyle buluşması, duygu dolu anlar yaşanmasına yol açtı. Gösterime katılan yönetmenler Haluk Ünal ve Ezel Akay ile Önder İnce ve danışman Yavuz Ekinci’yi takdim eden Festival Direktörü Elif Dağdeviren şunları söyledi: “Başvuran 71 film arasında bu film, ismiyle dikkatimi çekmişti ancak yakın zamana kadar bir türlü seyretme fırsatı bulamadım. Fakat çok merak ediyordum. İzledikten sonra ne kadar özel bir film olduğunu, adının hakkını tam anlamıyla verdiğini gördüm..." dedi.

    Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan ve buradan iki ödülle dönen, Kaan Müjdeci’nin ilk filmi “Sivas”ın, AKM Aspendos’taki Türkiye prömiyerine salon yetmedi! Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin onur konuklarından, Oscarlı oyuncu Ellen Burstyn, yeni filmini ilk kez Antalyalı sinemaseverlerle izledi. Rachid Bouchareb’in yönettiği “Düşmanın Yolu” (Two Men In Town) filminin, MİGROS AVM’deki gösterimine katılan Burstyn, daha sonra festivalin Uluslararası Program Direktörü Nesim Bencoya moderatörlüğünde seyircilerden gelen soruları cevaplandırdı. Festivalin anlamlı etkinliklerin biri olan Türkiye’nin ilk kukla filmi “Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış”, 51. Altın Portakal’da engelli çocuklar için perdedeydi. Engelli çocukları topluma dahil etmek, eğitimlerini desteklemek, sosyal bireyler olmaları yönündeki çalışmaların önemine dikkat çekmek için yapılan özel gösterim, yoğun ilgiyle karşılandı. Öğrenciler, salona girmeden önce, gösterime katılan film ekibiyle ve özellikle de kuklalara ses veren ünlü sanatçılar Janset ve Yekta Kopan’la fotoğraflar çektirdi.

    Festival kapsamında bugün Yarışma Dışı Ulusal Uzun Metraj bölümündeki “Asfalt Çiçekleri” filminin söyleşisi, 13:00’te, AKM Aspendos Salonu’ndaki gösterimin ardından gerçekleştirilecek. Ulusal Yarışma filmlerinden “Kumun Tadı”nın söyleşisi, 16:00’daki gösterimin ardından AKM Perge Salonu’nda. Altın Palmiye’li Laurent Cantet’in son filmi “Havana’ya Dönüş”ün söyleşisi, 21:00’de MİGROS AVM Salon 5’teki gösterimin ardından gerçekleşecek. Dünya Sinemalarından bölümünde yer alan “Jiletçi”nin, 14:30’da MİGROS AVM Salon 6’daki gösteriminin ardından film ekibi söyleşiye katılacak. Dünya Sinemalarından bölümündeki “Ayyaş Kasaba”nın söyleşisi, filmin, 19:15’te MİGROS AVM Salon 6’daki gösteriminden hemen sonra.

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ayrıntılı programı için tıklayın!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top