Hesabım
    Antalya Altın Portakal'da 16 Ekim Programı

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin programında boş yok.

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde dün Antalya Film Forum (AFF) kapılarını açtı. Ortak yapım ve proje geliştirme platformu olan AFF, 17 Ekim’e kadar dünyanın dört bir yanından yapımcıları ve sinemacıları buluşturarak “Antalya markalı” yeni filmlerin doğumuna vesile olacak. Ayrıca iki başlık altında toplam 3 film projesine maddi destek sağlayacak. Forum; Pitching Platformu’nda yer alan 10 projeden 2’sine 30’ar bin TL, Work in Progress Platformu’nda yer alan 6 projeden birine de 100 bin TL ödül verecek. Forum programında ayrıca her gün ünlü yönetmen ve yapımcıların katılacağı masterclass’lar, paneller ve atölye çalışmaları yapılacak.  

    Sınıf (Entre les Murs) filmiyle Altın Palmiye ödülüne layık görülen Fransız yönetmen Laurent Cantet, AFF etkinlikleri kapsamındaki Ustalık Sınıfı’nda sinemasıyla ilgili detayları paylaştı. Usta yönetmen Ken Loach’un, Goya ödüllü oyuncusu Rosana Pastor, yeni filmi “Yaralı”nın gösteriminin ardından sinemaseverlerin sorularını cevapladı. Festivalin merakla beklenen filmlerinden, Kutluğ Ataman imzalı “Kuzu”, Antalyalı seyircilerle buluştu. Gösterim sonrası soruları cevaplayan Ataman, hem bir Hz. İbrahim ve Hz. İsmail hem de modern bir Medea anlatısı çektiğini söyledi.  

    AFF kapsamında düzenlenen “Festivallerin Geleceği” paneli; Saraybosna Film Festivali’nde Elma Tataragaic, Venedik Film Festivali’nden Paolo Bertolin ve Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası’ndan Remi Bonhomme’nin katılımıyla 14:15’te Su Otel’de. Ulusal Yarışma Dışı Özel Gösterim programındaki “Nergis Hanım”ın galası, 13.00’ta AKM Aspendos Salonu’nda. Film söyleşisi, gösterimin hemen ardından AKM Perge Salonu’nda. Altın Portakal adaylarından “İyi Biri”nin söyleşisi, 16.00’da AKM Aspendos Salonu’daki gösterimin ardından AKM Perge Salonu’nda olacak. Ulusal Yarışma’daki Guruldayan Kalpler’in galası, 21:00’de AKM Aspendos Salonu’nda. Filmin söyleşisi, gösterimin ardından AKM Perge Salonu’nda. Uluslararası Yarışma filmlerinde “Dağdaki Tabut”un söyleşisi, 21:00’de MİGROS AVM Salon 5’teki gösterimin ardından gerçekleştirilecek.

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ayrıntılı programı için tıklayın!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top