Hesabım
    İzmir'de Festival Vakti!

    Bu yıl 15. kez düzenlenecek olan İzmir Kısa Film Festivali 1 - 5 Kasım tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi’nde.

    Türkiye ve dünya sinemasının önemli isimleriyle sinemaseverleri bu yıl 15. kez buluşturacak olan İzmir Kısa Film Festivali, 1-5 Kasım tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Festivale kurmaca, belgesel ve animasyon dallarında Altın Kedi Ödülü için yarışmak üzere, 63 ülkeden 1093 film başvurdu. 

    Tunç BaşaranFeza ÇaldıranNilüfer AçıkalınKlaus W. Becker ve sinema yazarı Gulbara Tolomushova'dan oluşan jürinin değerlendirmeleri sonucunda Altın Kedi sahiplerini bulacak. Bu yıl festival bünyesinde; Polonya Animasyonları, Japon Seçkileri, Almanya Seçkileri, Belçika Seçkileri ve özel gösterimlerle beraber 150’yi aşkın kısa film ücretsiz olarak izleyicilerle buluşacak. Türkiye ve dünya sinemasının önemli isimleri de yapılacak olan etkinliklerle sinemaseverlerle bir araya gelecek.

    Festival’in ‘Emek Ödülleri’ ise Türk Sineması’nın efsane set amiri Selahattin Geçgel nam-ı diğer Godzilla’ya, Yeşilçam’ın usta oyuncusu Kemal İnci’ye, oyuncu Kutay Köktürk’e ve Sinema Yazarı Sadi Çilingir’e verilecek. Bu sene, Ege Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi başta olmak üzere, İzmir’deki üniversitelerde de film gösterimleri yapılacak. Festivalin “Gençlik Ödülü” ise, izledikleri filmlere verecekleri oylarla öğrenciler tarafından belirlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top