Hesabım
    Ters Yüz Animasyonunun Yönetmeni ve Yapımcısı Soruları Cevapladı

    Disney ile Pixar ortaklığının bir ürünü olan Ters Yüz animasyonun yönetmeni Pete Docter ve Jonas Rivera filmle ilgili soruları cevaplandırdı.

    Sevimli Canavarlar ve Yukarı Bak gibi animasyonların Oscar ödüllü yönetmeni Pete Docter bu sefer Ters Yüz'le bizi bulutların üzerinde, macera dolu bir serüvene çağırıyor. Senaryosunu da Pete Docter'in yazdığı filmin yapımcıları Pixar ve Walt Disney!

    Geçmişteki işlerinizin Ters Yüz animasyonunun üzerine ne gibi etkileri oldu sorusu üzerine Pete Docter; "Uydurma ortamlar benim her zaman çok ilgimi çekmiştir. Monstropolis gibi yerleri yaratmak çok eğlenceli çünkü bu yerler bizim kendi dünyamıza farklı bir açıdan bakmamızı sağlıyor ve animasyonla yapabileceğimiz şeylerin avantajını ortaya koyuyor. Ama kendimizi kontrol etmek durumundayız çünkü eğer çok alakasız bir şey yaparsak, insanların bir fikri ya da referansı olmadığı için, kafalarını karıştırabilir ve onları uzaklaştırabiliriz." dedi ve "Bu yüzden, insan aklının içinde bir film seti fikriyle geldiğimde, bu çok heyecan vericiydi çünkü uzun süreli hafıza, bilinçaltı, soyut düşünce, rüya üretimi gibi insanların aşina olduğu konseptleri görselleştirebilecektik. “Ters Yüz” bize izleyicileri, herkesin bildiği ama kimsenin daha önce görmediği bir dünyaya götürme şansı veriyor." şeklinde sözlerine devam etti.

    1990 yılından itibaren Pixar'da çeşitli departmanlarda çalışan Pete Docter o dönem için; "O zamanlar her şeye biz bakıyorduk çünkü çok az kişiydik. John Lasseter, Andrew Stanton, Joe Ranft ve ben "Oyuncak Hikayesi"ni geliştirmeye başladığımızda, ne yaptığımız konusunda hiçbir fikrimiz yoktu. Bizi bunu yapmaya iten, yeni bir şeyler yapma arzusuydu, o zamanki animasyonlara benzemeyen bir şeyler yapmaktı. Fakat işin derinine indikçe, farkına vardık ki, umursadığımız şey hikayedeki karakterlerin birbirleriyle ilişkileri, özellikle ilişkilerin gelişip değişmesiydi." dedi.  

    Pixar'da 1994 yılında stajyer olarak işe başlayan yapımcı Jonas Rivera Oyuncak Hikayesi üzerinde çalışırken "Kesinlikle doğru zamanda doğru yerdeydim!" diye düşünüyormuş. Oyuncak Hikayesi'nin patlama yapmasının ardından prodüksiyon alanında çeşitli rollerde görev yapmaya başlamış. Yapımcı Pete Docter ile ilgili; "Pete Docter ve ben kısa zamanda ortak zevklerimiz olduğunu farkedince arkadaş olduk. Filmler, animasyonlar ve tabi ki Disneyland. Pete’le birebir olarak ilk kez “Canavarlar”da sanat yönetmeni olarak çalıştım ve Pete ile ortaklığımızın sahip olduğu denge, bana gurur veriyor." diyor.

    Ters Yüz, 19 Haziran 2015'te sinemalarda! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top