Hesabım
    Türkiye Sineması Dünya Akademik Buluşmaları'nın İlk Durağı Moskova

    Elif Dağdeviren’in direktörlüğünde bu yıl hayata geçen “Türkiye Sineması Dünya Akademik Buluşmaları”nın (TSDAB) ilki 19-23 Kasım tarihleri arasında Moskova’da düzenleniyor.

    Bu yıl hayata geçen “Türkiye Sineması Dünya Akademik Buluşmaları”nın (TSDAB) ilki Elif Dağdeviren’in direktörlüğünde 19-23 Kasım tarihleri arasında Moskova’da düzenleniyor. 

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen projenin, “Akademik Buluşmalar” çerçevesinde Türkiye sinemasından seçilen üç film, Moskova’da düzenlenen “VGIK 34. Uluslararası Öğrenci Festivali” kapsamında halka açık ve ücretsiz olarak gösterilecek. Proje için Türkiye sinemasını birbirinden farklı türlerde temsil etmek üzere “Bir Zamanlar Anadolu’da”, aynı zamanda Rusya permier’ini yapacak olan “Kuzu” ve “Patron Mutlu Son İstiyor” filmleri ile birlikte Yapımcı Zeynep Özbatur Atakan, Yönetmen Kutluğ Ataman ve oyuncu Ezgi Mola da Moskova’da olacak.  

    Akademik buluşmaların, her yıl farklı ülkelerle işbirliği içinde düzenlenmesi planlanırken İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi başta olmak üzere ülkemizin ve dünyanın köklü devlet üniversiteleriyle karşılıklı programlar, projeler geliştirilmesi, akademik ve sektörel sinerjilerin ortaya çıkması ve buradan sinema bazlı bir Think Tank oluşturulması amaçlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top