Hesabım
    Kutluğ Ataman'ın Kuzu'su Rusya'da!

    Kuzu filminin Rusya prömiyeri, Moskova’da düzenlenen Türkiye Sineması Dünya Akademik Buluşmaları kapsamında 21 Kasım Cuma günü gerçekleşecek.

    Dünya prömiyerini, Uluslararası Berlin Film Festivali’nde yapan ve CICAE (Uluslararası Sanat ve Deneme Sineması Konfederasyonu) ödülü kazanan Kuzu, Rusya prömiyerini 19-23 Kasım tarihlerinde Moskova’da düzenlenen Türkiye Sineması Dünya Akademik Buluşmaları’nda gerçekleştirecek.

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Film” dahil 6 ödülün sahibi olan Kutluğ Ataman imzalı Kuzu, son olarak ekim ayında İspanya’da katıldığı 59. Uluslararası Seminci Valladolid Film Festivali'nin ana yarışma bölümünde En İyi Senaryo ve En İyi Görüntü Yönetmeni dahil 4 ödül birden aldı. 

    İstanbul Üniversitesi, İletişim Fakültesi ve All-Russian State University of Cinematography (VGIK) işbirliğiyle, yapımcı Elif Dağdeviren tarafından hayata geçen “Türkiye Sineması Dünya Akademik Buluşmaları” için Türkiye sinemasını temsilen seçilen üç filmden biri olan Kuzu’nun yönetmeni Kutluğ Ataman da Moskova’da olacak. 21 Kasım Cuma günü yapılacak premier’in ardından “Türkiye Sinemasına Farklı Bakışlar” başlıklı seminerde Ataman izleyicilerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top