Hesabım
    5. Malatya Uluslararası Film Festivali Başladı!

    MUFF 2014 dün gece gerçekleştirilen açılış töreni ile sinemaseverlere merhaba dedi!

    Beyazperde.com'un basın sponsorları arasında yer aldığı 5. Malatya Uluslararası Film Festivali dün gece yapılan açılış töreni ve film gösterimleriyle başladı! 1 hafta boyunca Malatyalı sinemaseverlere sinema ve sanatla dolu günler yaşatacak olan festivalin açılış gecesinde onur ödülleri de sahiplerini buldu.

    Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile düzenlenen 5. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin açılış gecesinde Türk sinemasının "Çiçekçi kızı" olarak anılan oyunculuğun duayen isimlerinden Selda Alkor'a ve sinemamızın yaşayan en yakışıklı jönlerinden olan İzzet Günay'a onur ödülleri takdim edildi. Ayrıca hafızalarımıza yer eden pek çok filmde emeği bulunan yapımcı Necip Sarıcı’ya Emek Ödülü takdim edilirken, Malatyalı yönetmen Ünal Küpeli’ye de Onur Ödülü verildi. Sinemaya verdiği emeklerle özellikle internet sektöründeki sinemacıların baştacı olan Sadi Abi'miz, Sadi Çilingir'e ise Emek Ödülü takdim edildi. Sadi Çilingir yaptığı teşekkür konuşmasında Malatya'ya sinemaya verdiği önemden dolayı teşekkür etti.

    5. yaşını “Türk Sineması” temasıyla kutlayan Malatya Uluslararası Film Festivali, bir hafta boyunca yapılacak film gösterimleri, gösterimleri sonrasında gerçekleştirilecek yönetmen ve oyuncu şöyleşilerinin yanı sıra sergi ve atölye çalışmaları gibi pek çok yan etkinlik ile sinemaseverlere kapılarını açıyor.

    Festivalin hafta sonundan öne çıkan filmleri ise şu şekilde:

    22 Kasım Cumartesi

    MALATYA PARK AVŞAR SALON 9

    19:00 Aces

    21:30 Arayıș

    YEŞİL SİNEMALARI SALON 2

    19:00 Geronimo

    21:30 Leviathan

    YEŞİL SİNEMALARI SALON 3

    19:00 Karınca Kapanı (Gösterim sonrası film ekibinin katılımıyla söyleşi gerçekleştirilecek)

    23 Kasım Pazar

    MALATYA PARK AVŞAR SALON 9

    13:30 Gittiler: “Sair ve Meçhul" (Gösterim sonrası film ekibinin katılımıyla söyleşi gerçekleştirilecek)

    YEŞİL SİNEMALARI SALON 3

    11:00 Așk ve Tutku

    13:30 Toz Ruhu

    Hafta sonunun öne çıkan iki önemli etkinliği ise Malatya Park AVM'de bugün 16:00 - 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Selda Alkor’la Minder Sohbetleri ve yarın yine aynı saatlerde aynı mekanda düzenlecek İzzet Günay’la Minder Sohbetleri olacak. Özellikle genç Malatyalı sinema takipçilerinin Yeşilçam'ın iki usta oyuncusu ile buluşmayı kaçırmamasını tavsiye ediyoruz.

    Film gösterim programının tüm detaylarına bu pdf'ten ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top