Hesabım
    Malatya Nastassja Kinski'yi Ağırlıyor

    5. Malatya Uluslararası Film Festivali Nastassja Kinski'yi ağırlıyor.

    12 yaşında sinema kariyerine başlayan ve 70’in üzerinde filme imza atan ünlü yıldız Nastassja Kinski, festival onur konuğu olarak Malatyalılarla buluştu. Kinski düzenlenen basın toplantısına Türk sinemasının 100. Yılını kutlayarak başladı. İşini hala çok sevdiğini de söyleyen Kinski, önümüzdeki dönemde birinde yönetmen, diğerinde oyuncu olarak iki projesi olduğunu sözlerine ekledi. Türkiye’yeyle ilgili çok bir şey bilmediğini ifade eden Nastassja Kinski, İstanbul’a her geldiğinde camilerin kendini büyülediğini dile getirdi ve Malatya’nın da tarihi camilerini görmeyi çok arzu ettiğini söyledi. Nastassja Kinski,  27 Kasım akşamı Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Festival kapanış ve ödül töreninde onur ödülünü aldıktan sonra Malatya’ya veda edecek.

    Öğrencilerle sinemayı buluşturmaya devam eden festival, etkinliklerine de devam ediyor. Öğrencilerin katılımının yoğun olduğu Serdar Akbıyık ve Alper Turgut’un “Sinema Atölyesi”nde tüketim kültürüyle birlikte sabretmekten uzak bir hal alındığı, bu durumun sinema perdelerine de yansıdığı belirtildi.

    Alper Turgut “Biz gişe filmi ve sanat filmini harmanlayıp bir film nasıl çıkarabiliriz onun derdindeyiz. İnsanlar artık uzun şeyleri izlemiyorlar. 5 dakikalık videolara bile zamanımız yok. Saniyelik videolar daha çok tercih ediliyor. Hayatın içinden olan şeyleri görmek insanları rahatsız ediyor. Her şey sansürleniyor. Belli bir kalıba koyarak bazı güçler istedikleri şekilde yönlendiriyor" dedi. Serdar Akbıyık ise sinema eleştirmenliği hakkında tavsiyelerde bulundu. "Bir eleştiri yazacaksanız bence ilk önce o filmin teknik açıdan kusurlarını bulunuz. Daha sonra filmin konusuna geçin.” dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top