Hesabım
    Kesik (The Cut) 5 Aralık'ta Sinemalarda!

    Fatih Akın’ın “Aşk, Ölüm ve Şeytan” üçlemesinin son filmi Kesik (The Cut) beyazperde için gün sayıyor.

    Venedik Film Festivali'nde ilk defa izleyici ile buluşan Fatih Akin'ın son filmi Kesik, Aralık ayında ülkemizde vizyona girmeye hazırlanıyor. Duvara Karşı filmiyle başlattığı, "Aşk, Ölüm ve Şeytan" üçlemesini Yaşamın Kıyısında filmiyle devam ettiren Fatih Akın, sekiz yıl süren uzun çalışmasının ardından  “The Cut/Kesik” ile bu üçlemeyi tamamlıyor. Aynı zamanda filmin lokal afişi de sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

    Oscarlı yönetmen Martin Scorsese’nin de övgü dolu sözlerle bahsettiği ve “Özgün, samimi ve epik bir film olarak nitelediği yapımın başrolünü Yeraltı Peygamberi filmindeki performansıyla bir çok festivalden En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülen Tahar Rahim üstlenirken ona; Simon AbkarianMakram Khoury, Hindi ZahraKevork MalikyanBartu Küçükçağlayan ve Trine Dyrholm gibi oyuncular eşlik ediyor.

    20 Milyon Dolarlık bütçesiyle de adından söz ettiren ve çekimleri Almanya, Küba, Kanada, Ürdün ve Malta’da gerçekleşen film; ailesinden kopartılan demirci  Nazarat Manukyan'ın yıllar sonra iki kızının hala hayatta olduğunu öğrenmesiyle beraber yollara düşmesini konu eder. Bu yolculuk Nazarat'ı Mezopotamya çöllerinden Havana'ya, oradan da Kuzey Dakota eyaletinin ıssız ve çorak arazilerine sürüklemiştir. Bu serüven, Nazarat'ı iyi kalpli  insanlarla karşılaştırdığı gibi aynı zamanda kötü ve adeta şeytanın vücutbulduğu insanlarla da buluşturur.

    Kesik, 5 Aralık 2014'te sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top