Hesabım
    IDFA’da Ödüller Sahiplerini Buldu

    27. Uluslararası Amsterdam Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu.

    Nevin Sungur'un Beyazperde.com için Amsterdam'dan bildirdiği, IDFA Uluslararası Amsterdam Belgesel Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu!

    27. Uluslararası Amsterdam Film Festivali’nde büyük ödülün sahibi Fransız yönetmen Laurent Becue-Renard’ın filmi “Of Men and War” oldu. Jüri, “İnsanın kırılganlığını hatırlattığı ve şimdiye kadar yapılmış en güçlü savaş karşıtı filmlerden bir olduğu için büyük ödülü “Of Men and War”a verilmesine karar verdiklerini açıkladı. Festivalin başından beri favoriler arasında gösterilen belgeselde yönetmen, beş yıl boyunca cepheden dönen Amerikan savaş gazilerinin terapi süreçlerini izliyor ve savaşın askerler üzerinde nasıl bir etki bıraktığını sorguluyor. Filmin müzikleri ise Kudsi Ergüner imzasını taşıyor.

    Festivalin Jüri Özel Ödülü’nü ise Moskova’da, hayatını çöpren kazanan genç bir kızın ondört yılını anlatan Danimarkalı yönetmen Hanna Polak’ın filmi “Something Better to Come” aldı.

    Ulusal yarışmada birincilik ödülü ise Hollanda’nın en ünlü müzesi Rijksmuseum’un restorasyon sürecinin perde arkasın anlatan Oeke Hoogendijk’nın yönetmenliğini yaptığı “The New Rijksmuseum” filmine gitti.

    IDFA’nın geleneksel İzleyici Ödülü’nün bu seneki sahibi ise Türk asıllı Hollandalı yönetmen Gülşah Doğan oldu. Faslı yalnız bir annenin çocukları ile ilişkisini anlattığı "Naziha’s Spring", festival izleyicisinin oylarıyla en iyi film seçildi.

    Ayrıca festivale dair iki ufak notu da ekleyelim. 12 gün süren film festivalinde 250,000 bilet satıldı, elde edilen gelir ise yaklaşık 1.5 milyon Avro’ya ulaştı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top