Hesabım
    Mavi Dalga Şimdi DVD'de!

    Mavi Dalga filminin DVD'si Bir Film tarafından Başka Sinema serisi kapsamında raflarda!

    Uluslararası prömiyerini Berlin Film Festivali’nde yapan, yazar-yönetmen ikilisi Zeynep Dadak ve Merve Kayan’ın, ilk uzun metraj filmi Mavi Dalga’nın DVD’si raflardaki yerini aldı. BirFilm tarafından Başka Sinema serisi kapsamında yayınlanan DVD içinde, filmden atılmış sahneler ve yönetmenlerin 2010 tarihli kısa filmi Bu Sahilde gibi ekstralar bulunuyor.

    7 Mart 2014’te Başka Sinema< kapsamında vizyona giren Mavi Dalga, Türkiye prömiyerini 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleştirmiş, festivalden “En İyi İlk Film”, “En İyi Senaryo” ve “En İyi Kurgu” ödülleriyle dönmüştü. Uluslararası prömiyerini, geçtiğimiz Şubat ayında 64. Berlin Film Festivali’nin Generation bölümünde yapan Mavi Dalga uluslararası festival yolculuğuna AFI (American Film Institute), Saraybosna, San Francisco, Jeonju ve Montevideo gibi önemli film festivallerinde devam etti.

    Genç oyuncu kadrosu ile dikkat çeken filmin başrollerinde Ayris Alptekin, Barış Hacıhan, Nazlı Bulum, Albina ÖzdenBegüm Akkaya ve Sude Aslantaş yer alırken onlara deneyimli oyuncular Onur Saylak, Derya Durmaz ve Cüneyt Yalaz eşlik ediyor. Film; Üniversiteyi büyük bir şehirde okumak isteyen Deniz ve arkadaşlarının yaşadıkları şehirle ilişkilerini ve geleceğe dair endişelerini konu ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top