Hesabım
    İnternet Korsanlarının Son Kurbanı Sony Oldu

    İnternet korsanlarının azizliğine uğrayan Sony'nin vizyona yeni giren ve henüz vizyona girmek üzere olan 4 yeni filmi torrent sitelerine düştü.

    Sony Pictures Entertainment, kendilerine Guardians of Peace (GOP) ismini veren bir grup hacker tarafından haclendi. Vizyona yeni giren ya da girmek üzere olan Sony'nin 4 iddialı yapımı torrent sitelerinde paylaşıma açıldı. Gelen ilk rakalmlara göre geçtiğimiz ay ülkemizde de vizyona giren David Ayer'in yönetmenliğini, Brad PittShia LaBeouf ve Logan Lerman'ın başrolünü üstlendiği yüksek bütçeli savaş filmi Fury neredeyse 1 milyon kişi tarafından indirilmiş durumda.

    Sony Pictures Entertainment'a ait olan ve vizyona girmemiş To Write Love on Her ArmsStill AliceMr Turner ve Annie isimli filmlere şu anda internet üzerinden ulaşışabiliyor. Sony'den yapılan açıklamaya göre şimdiye kadar firmaya ait 11 terabaytlık bir veri hacker grubu tarafından çalınmış durumda. Hürriyet.com'un haberinde yer alan bilgilere göre; Re/code'un raporuna göre Sony Pictures, şu sıralar saldırının Kuzey Kore kaynaklı olabileceğini düşünüyor ve bununla ilgili gerekli incelemeleri yapıyor. Firmaya göre saldırı, Sony'nin henüz gösterime girmeyen, Kuzey Koreli lider Kim Jong-Un'un CIA tarafından katledildiğini canlandıran "The Interview" filminden kaynaklanmış olabilir. Sony sözcüsü, konuyla ilgili olarak “Sony Pictures Entertainment içeriğinin çalındığı bu hadise hırsızlık kapsamına girmektedir ve yetkililerle bu konuda ortak bir çalışma içerisindeyiz.” açıklaması yaptı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top