Hesabım
    Tolga Karaçelik Sarmaşık Filmiyle Sundance Film Festivali'ne Kabul Edildi

    Bu yıl 29.su düzenlenen Sundance Film Festivali, 12.700 film başvurusu içinden seçilen 12 film arasına girerek, katılma hakkı elde eden Tolga Karaçelik’in Sarmaşık filmi ‘En İyi Uluslararası Film’ kategorisinde yarışacak.

    İlk filmi Gişe Memuru'yla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Tolga Karaçelik, ikinci filmi Sarmaşık ile dünyanın en prestijli festivallerinden Sundance'da yarışmaya hak kazandı. Bu yıl 29.su düzenlenen festivale, toplam 12.700 film başvurusu içinden seçilen 12 film arasına girerek, katılma hakkı elde eden Tolga Karaçelik’in “Sarmaşık”ı, ‘En İyi Uluslararası Film’ kategorisinde yarışacak. Amerika Birleşik Devletleri’nin Utah eyaletinde düzenlenen festival, 22 Ocak – 1 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek. 

    Sundance Film Festivali, ünlü aktör Robert Redford tarafından 1981 yılında kurulan Sundance Enstitü'sünce her yıl ABD'nin Utah eyaletinde gerçekleştiriliyor. John Cooper’ın festival direktörlüğünü yürüttüğü yılın A klasman ilk büyük film festivali olan Sundance Film Festivali dünyanın en iyi beş film festivali arasında yer alıyor. 

    Sarmaşık; bir armatörün iflas edip ortadan kaybolmasının ardından, deniz hukuku gereği gemide kalmak zorunda olan ve hiçbir yere gidemeyen beş gemici ile bir kaptanın arasındaki hiyerarşik mücadeleyi anlatıyor. Görüntü yönetmenliğini Gökhan Tiryaki’nin, montajını Evren Luş’un yaptığı, müzikleri Ahmet Kenan Bilgiç imzası taşıyan filmde; Nadir Sarıbacak>, Hakan Karsak, Osman Alkaş, Onur Öztürk gibi isimler yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top