Hesabım
    Christian Bale'in Binbir Yüzü!

    Christian Bale 48 yaşında!

    İyi ki doğdun Christian Bale! Ünlü oyuncunun doğum gününde, kariyerinin öne çıkan filmlerine birlikte göz atalım istedik...

    Filmler için geçirdiği fiziksel değişimlerle ilgi çeken başarılı oyuncu Christian Bale, 1974 yılında bugün doğdu. Kariyerine çocuk oyuncu olarak başlayan Bale, o günden bugüne rol aldığı her filmde çıtayı biraz daha üste taşıdı ve kendi kuşağının en başarılı oyuncularından biri olarak adını sinema tarihine yazdırdı.

    Birçok oyunculuk ödülünün yanı sıra, Hollywood'un en prestijli ödülü Oscar'ın da sahibi olan Christian Bale'in kariyerindeki büyük sıçrayış, 2000 yapımı Amerikan Sapığı filmi ile oldu. Bu filmin ardından kariyerinde hızla yükselmeye devam eden Bale'in yolu, 2005 yılında başarılı yönetmen Christopher Nolan ile kesişti. Nolan'ın yönettiği Batman Başlıyor filmi ile dünyanın en ünlü süper kahramanlarından biri olan Batman'e hayat veren Bale, hala birçok izleyici tarafından sinema tarihinin en iyi Batman'i olarak değerlendiriliyor.

    Yıllar boyunca filmlerdeki performansları için nefes alır gibi kilo alıp veren oyuncu, bir filmde karşımıza aşırı zayıflamış bir şekilde çıkarken bir diğerinde oldukça kaslı ve yapılı bir formda çıkarak oyunculuğa olan adanmışlığını göz önüne seriyor.  Son olarak En İyi Film de dahil olmak üzere 4 dalda Oscar adayı olan 2019 yapımı Asfaltın Kralları filmi ile izleyici karşısına çıkan Christian Bale, Marvel Sinematik Evreni'ne de adımını attı ve 2022 yazında vizyona girmesi beklenen Thor: Love and Thunder filminde Gorr the God Butcher karakterini canlandırdı.

    Kariyeri boyunca 50'den fazla projede yer alan Christian Bale şu sıralarda ise, genç Edgar Allan Poe'ya ilham veren bir dedektifi canlandırdığı The Pale Blue Eye filminin çekimlerini gerçekleştiriyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top