Hesabım
    Kırımlı Sinemalarda!

    2. Dünya Savaşı sırasında Alman esir kamplarında rehin alınan Tatarlı askerlerin yaşadıklarını konu alan Kırımlı, bugünden itibaren Türkiye genelinde sinemalarda!

    Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti projeleri arasında yer alan Kırımlı filminin yapımcılığını 1992’den bugüne kadar çeşitli belgesel ve sinema filmlerine imza atan TFT Yapım gerçekleştirdi. Başrollerini Murat Yıldırım ve Selma Ergeç'in paylaştığı yapım, Cengiz Dağcı'nın Korkunç Yıllar adlı romanından beyazperdeye uyarlandı. Yönetmenliğini Burak Cem Arlıel'in üstlendiği filmin senaryosu, Nil Ünsal ve Atilla Ünsal'ın kaleminden çıktı.

    Filmin Türkiye çapındaki seansları için tıklayın!

    Filmin Eskişehir'deki galasında konuşan başrol oyuncularından Murat Yıldırım; Kırım Türkleri’nin tarihte yaşadıkları korkunç trajedinin unutulmaması gerektiğini ve bu filmle yaşanan acılara dikkat çekmek istediklerini sözlerine ekledi. Nazi subaylarına esir düştüğü sahnelerden çok etkilendiğini belirten başarılı oyuncu, çekimler sonrasında da uzun süre filmin etkisinde kaldığını belirtti. Kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahip olan filmde Baki DavrakBülent AlkışAli BarkınBurç KümbetlioğluJoshy Peters  ve Gülçin Santırcıoğlu gibi isimler yer alıyor. 

    Filmin Beyazperde eleştirisi için tıklayın!

    Kırım'da yaşayan Sadık Turan savaş başlayınca askere alınır ve cepheye gider. Savaş esnasında Almanlara esir düşen Sadık, Almanca bildiği için bulunduğu esir kampında irtibat görevlisi olarak çalışmaya başlar. Almanlar, Kırım'ı Ruslardan kurtarıp özgürleştirme vaadiyle Türklerden oluşan birlik kurmayı planlamaktadırlar ve Sadık'ta bu plana dahil olur. Ancak bunun bir oyun olduğunu fark eden Sadık artık gerçek Kırım kurtuluşu için harekete geçecek ve bu esnada hayatının aşkı Maria ile de tanışacaktır.

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top