Hesabım
    Kış Uykusu Raflardaki Yerini Aldı

    Altın Palmiye ödüllü Nuri Bilge Ceylan filmi Kış Uykusu'nun DVD'si raflara çıktı.

    UzakÜç Maymun ve Bir Zamanlar Anadolu'da gibi ödüllü filmlere imzasını atan Nuri Bilge Ceylan'ın bu yıla damgasını vuran Altın Palmiye'li filmi Kış Uykusu'nun DVD'si bugünden itibaren raflardaki yerini aldı. 3 saat 16 dakikalık süresiyle yönetmenin en uzun filmi olma özelliğini taşıyan yapımda Haluk BilginerMelisa SözenDemet Akbağ ve Mehmet Ali Nuroğlu gibi isimler yer alıyor.

    Geçtiğimiz günlerde dağıtılan Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği Ödüllerinden En İyi İkinci Film ödülünü kucaklayan Kış Uykusu, 27. Avrupa Film Ödülleri'nde de En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülü kulvarlarında yarışacak. Film aynı zamanda 87. Oscar Ödülleri için aday adayları arasında Türkiye'yi temsil edecek.

    2 Diskli DVD'nin içersinde Nuri Bilge Ceylan'ın oyuncularla nasıl çalıştığını anlattığı 139 dakikalık bir belgesel ve Kış Uykusu'nun Cannes Film Festivali macerasını anlatan 32 dakikalık özel bir video yer alıyor. DVD'nin kapağında kullanılan görsel ise; Ethem Onur Bilgiç imzalı bir illüstrasyon. Bu özel çalışma daha önce "100 İllüstrasyonla Türk Sinemasının 100. yılı" adlı sergide yer almıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top