Hesabım
    Filmstudio'nun Yeni Sayısının Konuğu Hülya Koçyiğit

    Türkiye’nin ilk dijital Sinema Televizyon Dergisi Filmstudio’nun 9. sayısının kapağı ve onur konuğu Hülya Koçyiğit

    Türkiye’nin ilk Sinema Televizyon Dergisi Filmstudio’nun 9. sayısına konuk olan Hülya Koçyiğit, ilk defa yönetmen koltuğuna oturacağının yanı sıra çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

    Filmstudio'ya açıklamalarda bulunan Hülya Koçyiğit aynı zamanda ilk filminin müjdesini verdi. Nalan Türkeli'nin hayatını beyazperdeye uyarlayacağını söyleyen usta oyuncu, senaryonun tam olarak içine sinmesini beklediğini söyledi. Bu yıl ilk kez verilen "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri"nde sinema alanında ödüle layık görülen sanatçı konuyla ilgili; "Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük makamının bana layık gördüğü ödülü almaktan büyük bir onur duydum. Çok uzun yıllar sanatçılar devlet katında yeterli ilgi görmediler. Devlet, adeta yasakçı bir devlet görünümündeydi. Hâlbuki bütün dünyadaki ülkeler, sanatçılarını korur, onlara layık oldukları değeri verir. Daha da ileri örnekler vermek için maddi ve manevi destekler verir." dedi.

    Bir dönem siyasetin içinde yer alan sanatçı, "Toplumumuzun en saygın sanatçılarından biri olarak siyasette de var olmak ister misiniz?" sorusuna; "Siyasete girmek gibi bir amacım ya da talebim olmadı. Evet, bir dönem Turgut Özal tarafından davet edildim. Sorunları oldukça fazla olan bir mesleğim vardı ve Türkiye’de henüz halledilmemiş kadın sorunları mevcuttu. Bu sebeple, yaptığım çalışmaları sadece bir sosyal sorumluluk projesi gibi değil, bu sorunların daha net çözümlere ulaşacağı yer olan Meclis’te çalışmayı kabul ettim. Ama milletvekilliğini kazanamadıktan sonra, yine sosyal çalışmalarıma ve mesleğime geri döndüm." şeklinde cevap verdi.

    Türk Sineması'nın 100. yılı, Hülya Koçyiğit'in kariyerinin 50. yılına denk gelmesiyle ilgili; "Türk sinemamızın yarısına tanıklık edebilmek olağanüstü bir duygu benim için, büyük bir gurur…" dedi. Türk Sineması'nın son yıllardaki atağını gurur verici olarak niteleyen sanatçı sözlerine; "Bunu, genç girişimci sinemacıların varlığına, teknolojiden yararlanabilmelerine, eskiye nazaran çok fazla sponsor ve devletin desteğini alabilmelerine bağlıyorum." şeklinde devam etti.

    Hülya Koçyiğit'in röportajı ve Filmstudio dergisinin Aralık sayısına ulaşmak tıklayın!  

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top