Hesabım
    The Interview Filmi de Hackerlardan Nasibini Aldı!

    Sony Pictures cenahında yaşanan hacker krizinde son durum nedir?

    Geçtiğimiz günlerde başı hacker saldırılarıyla derde giren Sony Pictures cephesinden yeni haberler gelmeye devam ediyor. İlk etapta firmanın yeni filmlerini gösterim tarihinden önce internete sızdıran hacker grubu, daha sonra da firma çalışanlarını tehdit etmişti.

    Guardians of the Peace adını taşıyan hacker grubu, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un absürt bir biçimde öldürüldüğü The Interview filmi sebebiyle Sony'i hacklediklerini açıklamışlardı. FBI, hacker grubunun Kuzey Kore ile bir bağlantılarının olmadığını ortaya koysa da The Interview bu saldırıdan en çok zarar gören film olmuştu!

    Filmin perşembe günü Amerika'da yapılması beklenen galası iptal edilirken, çeşitli sinema salonları da filmin salonlarında görücüye çıkmayacağını duyurmuştu. Son olarak Sony, filmin Noel döneminde gösterime sokma planından da vazgeçti. 

    Filmin galasının yapılması durumunda 11 Eylül benzeri bir saldırının olabileceğine yönelik tehditler Sony'nin geri adım atmasına sebep oldu. Sony cenahından yapılan açıklamada, şirketin daha önce görülmemiş bir saldırının hedefi olduğunu vurgulayan yapımcılar, resmi olarak da filmin genel gösterimi hakkında yeni bir planlarının olmadığını belirtti! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top