Hesabım
    İnsanları Seyreden Güvercin 26 Aralık'ta Sinemalarda!

    Venedik Film Festivali'nden Altın Aslan'a layık görünen İnsanları Seyreden Güvercin, 26 Aralık'ta vizyondaki yerini alacak.

    İsveçli deneyimli yöntemen Roy Andersson'un "Yaşayanlar" üçlemesinin “İkinci Kattan Şarkılar” ve “Siz, Yaşayanlar” filmlerinden sonra son halkası olan İnsanları Seyreden Güvercin iki gezgin satıcının yaşadıklarını konu ediyor.

    Ülkemizde ilk defa Filmekimi kapsamında izleyiciyle buluşan film, 2014 Venedik Film Festivali’nde büyük ödül “Altın Aslan”a layık görüldü. İnsanları Seyreden Güvercin'in yönetmeni Roy Andersson yaptığı bir açıklamada; bu filmi yaparken Vittorio De Sica'nın 1948 yapımı Bisiklet Hırsızları filminden ilham aldığını ve filmin isminin Pieter Bruegel'in 1565 tarihli tablosu The Hunters in the Snow'dan esinlendiğini belirtmiş. 

    Çağdaş zamanların Don Kişot ve Sanço Panza’sı gibi iki gezgin satıcıyı izleyen film, günümüzün, geçmişin ve geleceğin karmakarışık dünyasına absürd ve bir o kadar da gerçekçi bir bakış atıyor. Sam ve Jonathan isimli gezgin sanatçılar, vampir dişleri ya da canavar maskeleri gibi klişe ürünler satmaktadırlar. Gezgin sanatçılar aslında çok mutsuzdur ve işleri de iyi gitmemektedir. Satış konusunda oldukça başarısız olan bu ikili, biraz daha süslü laflar bulup kapı kapı dolaşarak ürünleri satmayı deneyeceklerdir, bu esnada da çevrelerinde tuhaf şeyler yaşanmaya başlar.

    İnsanları Seyreden Güvercin, 26 Aralık 2014'te sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top