Hesabım
    Hulusi Kentmen Kadıköy'de Anıldı

    Yeşilçam’ın büyük çınarı Hulusi Kentmen ölümünün yirmi birinci, Türk Sinemasının yüzüncü yılında, ilginç bir seremoniyle İstanbul Kadıköy’de anıldı.

    İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin organize ettiği, Mobil 1'in destek verdiği bir etkinlikle, Hulusi Kentmen’i andı. Gerçekleştirilen etkinliğe ailesinin yanı sıra Ediz Hun, Selda Alkor, İzzet Günay, Süleyman Turan, Tolga Savacı, Nuri Alço, Yavuz Karakaş, Teoman Ayık, Çetin Tunca gibi önemli birçok sanatçı arkadaşı da katıldı. Ayrıca Ulan İstanbul dizisinin oyuncuları da anma programda hazır bulundular.

    Konuklarını kendisine ait ve Yeşilçam’da birçok oyuncunun kullandığı 1956 model Ford Fairline marka üstü açık klasik aracıyla karşılayan Hulusi Kentmen, birebir ölçülerde yapılan hiperrealist heykeliyle, izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

    Etkinliğe sanatçı arkadaşlarının yanı sıra Hulusi Kentmen’in gelini Leyla Kentmen ve torunu Melek Kentmen de katıldı. Leyla Kentmen yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hulusi Kentmen’in dostları olarak onu en az bizim kadar iyi tanıyorsunuz. Çünkü babam 81 yıllık hayatının 46 yılını sizlerle birlikte geçirdi. Sizleri bu anlamlı günde yanımızda görmek bizi onurlandırdı. Hani derler ya vefa sadece bir semt adı değil diye o sözü bugün bir kez daha iyi anladım. Bu nedenle sözlerimi daha fazla uzatmadan sizlerin huzurunda bugünü organize eden İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’ne ve bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize ve basın mensuplarına teşekkür ederim hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.”

    Sanatçı dostları ise yaptıkları konuşmalarda Hulusi Kentmen’in Türk Sineması için ne kadar önemli bir karakter olduğunu vurgulayarak, kendisine olan özlemlerini dile getirdiler. Konuşmaların ardından, Selda Alkor tarafından, Hulusi Kentmen’in torununa anma programının anısına bir plaket takdim edildi. Daha sonra Melek Kentmen’in dedesi için yaptığı pasta kesildi ve anı kurabiyeleri dağıtıldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top