Hesabım
    The Interview Hız Kesmiyor!

    The Interview, şimdi de internette!

    Haziran ayından beri süren Kuzey Kore, ABD ve Sony arasındaki düelloda mutlu sona gelindi. Hack şokuyla sarsılan Sony, daha sonrasında ise Kuzey Kore kaynaklı hackerlardan gelen tehditler yüzünden The Interview filmini geri çekmişti. Yaşananlar üzerine ABD Başkanı Obama, Sony'nin filmi geri çekmesini eleştirmiş ve yapılanlara karşı sessiz kalmayacaklarını açıklamıştı. Büyük sinema işletmelerinin filmi yayınlamak istememesi üzerine, küçük sinema salonları devreye girmiş ve filmi yayınlayacaklarını söylemişlerdi. Bu sevindirici gelişmenin hemen arkasından, dün akşam The Interview 300 bağımsız sinema salonunda gösterilmeye başlandı.

    Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikast düzenlemeye çalışan iki televizyoncunun başına gelen komik maceraların konu edindiği film, bugünden itibaren Youtube da dahil olmak üzere pek çok video platformunda gösterilmeye başlanacak. Türkiye saati ile 20:00'de internette yayınlanmaya başlayacak olan The Interview 5.99 dolara kiralanabileceği gibi, 14.99 dolara da indirilebilecek. 

    Filmin sinema salonlarıyla aynı anda Google Play, YouTube Movies ve Microsoft Xbox gibi platformlarda da yer alması yeni tartışmaları peşinden getirdi. Amerikan film endüstrisi için yeni bir çığır açan olayla ilgili, sinema salonu sahipleri ve dağıtımcılar şimdilik herhangi bir açıklama yapmasa da, olanlardan hoşnutsuz olduklarını belli etmeye başladılar bile. Filmin vizyonda gösterildiği dönem eş zamanlı olarak internet üzerinden de satışa çıkması konusu daha çok konuşulacak gibi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top