Hesabım
    Fantasturka Sona Erdi!

    Ankara Kısa Filmciler Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen FANTASTURKA ‘Türk İşi Fantastik Filmler Festivali’nin Ankara ayağı 21 Aralık günü sona erdi.

    18 Aralık Perşembe günü ‘Fantastiğin Sineması’ özel gösterimi ile başlayan Fantasturka, 21 Aralık günü sona erdi. 

    Festival katılımcıları bu yıl Ölüler Konuşmaz ki, Yılmayan Şeytan, Drakula İstanbul’da, Şeytan, Çeko, Dabbe: Zehr-i Cin, Vahşi Kan, Dünyayı Kurtaran Adam, Zagor Kara Bela, Tarkan Altın Madalyon, Sihirbazlar Kralı Mandrake Killing’in Peşinde, Ölümün Nefesi filmlerinden oluşan 12 filmlik seçkiyi izleme şansı buldu. Film gösterimleri sonrasında gerçekleştirilen söyleşilerde ise katılımcılar Fantastik Türk Sinemasının bilinmeyen yanlarını dönemin yaşayan son temsilcilerinden dinlediler. Ayrıca Fantasturka genç ve emektar kuşakların buluşmasına da ev sahipliği yaptı. Fantastik sinemamızın önde gelen iki ismi Hasan Karacadağ ve Çetin İnanç ilk kez Fantasturka'da bir araya geldiler.

    Festival Başkanı Kerem Akkoyunlu yaptığı açıklamada önümüzdeki yıl Fantasturka 3.5 adı ile korku filmleri festivali düzenleneceğinin sinyallerini vererek ülkedeki eksikliğe dikkat çekti. Bu vesileyle bundan sonra da Türk sinemasında fantastik ve korku filmlerinin üretilmesine destek olmayı amaçladıklarını belirtti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top