Hesabım
    Savaşın Acımasız Yüzü, Arayış'ta Gözler Önüne Seriliyor

    Cannes Film Festivali'nin konuşulan filmlerinden olan Arayış (The Search) 23 Ocak'ta sinemalarda!

    2011 yılında çektiği Artist filmiyle o yıla damgasını vuran Michel Hazanavicius, bu sefer Arayış filmiyle Çeçenistan'da yaşananları gözler önüne seriyor. 2014 Cannes Film Festivali'nde yarışan film, ülkemizde ilk olarak Adana Altın Koza Film Festivali'nde izleyiciyle buluştu ve ardından 2014 Filmekimi programında yer aldı.

    Cannes'da basın toplantısında filmiyle ilgili konuşan Oscar ödüllü Michel Hazanavicius; "Kolay değildi. Zaten ben hiçbir zaman kolay filmler çekmiyorum ama bu filmler, kendilerini gerçekleştirmem arzusu ile geliyorlar, bu arzu da filmin zorluklarını azaltıyor aslında... Bu hikayeyi anlatmak istememin sebebi bu konuyu az insanın dile getirmesi. Gazeteciler tabii ki gündeme getirdiler, röportajlar yapıldı zamanında ama sonra unutuldu, unutuluyor. Ben bu yüzden bu hikayeyi, sinemasal anlamda anlatmak istedim. Savaşın insani ve duygusal kısmını göstermek istedim. İronik ya da akıllı olmaya çalışacağım bir mesele değildi, bu yüzden farklı bir yaklaşım sergiledim diğer işlerimden. Karakterlerle daha direkt bir ilişki kurduğum bir deneyim oldu. Bir denge de sağlamaya çalıştım, gerçeklere olabildiğince sadık kalırken bunun bir sinema filmi olduğunu da unutmadan ilerlemeye çalıştım." dedi.

    Başrollerini Bérénice BejoAnnette BeningMaxim Emelianov ve Abdul Khalim Mamatsuiev'in paylaştığı film; Sivil toplum kuruluşunda çalışan bir kadın ile savaş yüzünden bölünmüş Çeçenistan’dan kaçan genç bir çocuk arasındaki sıradışı ilişkiyi konu eder.

    Arayış, 23 Ocak 2015'te sinemalarda! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top