Hesabım
    Turist Altın Küre Yolunda!

    Turist, Altın Küre ödüllerinde En İyi Yabancı Film Dalı’nda ilk 5'e kaldı.

    Oscar ödüllerinin habercisi olan 2015 Altın Küre (Golden Globes) ödüllerinde aday filmler belli oldu. Altın Küre Ödülleri, Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından film ve televizyon dizilerine verilen önemli ödüllerden. 2015 En İyi Yabancı Film Dalı’nda yönetmenliğini Ruben Östlund’un yaptığı Turist (Force Majeure) ilk beşe kaldı. Ödüller 11 Ocak 2015 Pazar günü düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. 

    Turist, Alplere kayak tatiline giden İsveçli bir ailenin dağ manzaralı bir restoranda öğle yemeklerini yedikleri sırada çığ düşmesi ve ailenin bu felaketten kurtulması sonrasında babanın davranışını ele alıyor. 

    İsveçli yönetmen Ruben Ostlund, Force Majeure’da çatışmadan korkmuyor. 5 milyon dolara en büyük bütçeli ve 50’den fazla ülkeye dağıtımı yapılan filmi, dünyada her zaman tartışılan cinsiyet sorumluluklarını ve beklentilerini ele alıyor. Yaptığı araştırmada yönetmen, sosyolojik araştırmalara göre silahlı soygundan kurtulan çiftlerin genellikle boşandıkları sonucuna ulaşmış. Costa Concordia’da ve diğer gemi facialarında genellikle erkek yolcular ve mürettebat, kadınları ve çocukları kendilerini korumak için terk ediyorlar. Yönetmenin görüşüne göre; "Titanic bir mit. İnsanlar stresli durumlarla karşılaştıklarında aptalca şeyler yapabilirler. Bu olayda çığ, hayatta ve ilişkilerde karşılaştığımız günlük mücadeleleri bitiriyor, bu mükemmel çekirdek aile kavramını yerle bir ediyor”

    Türkiye hakları Filmartı Film'e ait olan Turist, 6 Şubat 2015 tarihinden itibaren ülkemizde Başka Sinema kapsamında gösterime giriyor. Turist, Östlund’ün dördüncü uzun filmi ve Türkiye’de ticari olarak gösterime girecek ilk filmidir. 

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top