Hesabım
    Son Umut Beklentileri Karşıladı Mı?

    Russell Crowe'un ilk yönetmenlik denemesi olan Son Umut'un gişe rakamları, Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda'da beklentilerin altında kaldı.

    Hazırlık aşamalarından itibaren sürekli gündemde olan Son Umut filmi, gişede beklentileri karşılayamadı. Oscar ödüllü ünlü aktör Russell Crowe'un ilk yönetmenlik denemesi olan filmde ayrıca; Türkiye'den Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan gibi başarılı oyuncular yer alıyor.

    26 Aralık'ta vizyona giren dönem filmi ilk 3 günde 281 bin 461 kişi tarafından izlenerek, 1 milyon 392 bin dolar hasılat elde etti. Ülkemizde ilk üç gün sonuçlarına bakınca en çok izlenen film gibi görünse de, yapımcıların düşündüğü rakamlara ulaşabilmiş değil. Çanakkale Savaşı'ndan esinlenerek çekilen film, gösterime girdiği hafta karşısında çok güçlü filmler yer almamıştı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen basın toplantısında dağıtımcı Muzaffer Özyıldırım, "Çok büyük gişe bekliyoruz" şeklindeki sözleri gişenin beklentilerin altında kaldığını gösteren en önemli kriterlerden biri oldu.

    Avustralya ve Yeni Zelanda'da tablo daha da iç karartıcı bir hal alıyor. Habertürk'ün haberine göre; "Gişe rakamları yorumlanacak olursa 'The Water Diviner'in gişesinin Avustralya ve Yeni Zelanda'da da beklentilerin altında kaldığı anlaşılıyor. Film 24 milyon nüfusa sahip olan Avustralya'da ilk 3 günde 241 bin kişi tarafından izlenerek 2 milyon 898 bin 320 dolar hasılat elde etti. Film aynı gün gösterime giren 7 film arasında 4'üncü oldu. 'The Water Diviner' için 4 milyon 500 bin nüfuslu Yeni Zelanda'da ise 14 bin 500 bilet kesilirken hasılat 172 bin 949 dolar olarak gerçekleşti. 'The Water Diviner', Yeni Zelanda'da 6 yeni film arasında 3'üncü sırada yer aldı."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top