Hesabım
    Al Pacino Hayata Karşı!

    Dönüm Noktası 23 Ocak'ta sinemalarda!

    Philip Roth’un romanından uyarlanan ve senaryosunu Buck Henry ve Michal Zebede’nin yazmış olduğu, Oscar Ödüllü yönetmen Barry Levinson’ın yönettiği “Dönüm Noktası (The Humbling)”de başrolleri Oscar Ödüllü oyuncu Al Pacino ile Greta Gerwig paylaşıyorlar. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Nina Arianda, Dylan Baker, Charles Grodin, Dan Hedaya, Billy Porter, Kyra Sedgwick, Dianne Wiest ve Mary Louise Wilson yer alıyor. 

    Akademi Ödüllü ve yedi kez Oscar Ödülü’ne aday gösterilmiş olan Al Pacino, Pulitzer Ödüllü yazarın kitabı hakkındaki fikirlerini şöyle paylaşıyor: “Okuyup da filmini yapmak istediğim kitap çok nadirdir. Bu gerçekten de çok sık gerçekleşmeyen bir şeydir. Dönüm Noktası bana çok ilginç ve büyüleyici geldi ve kendi hayatıma çok yakın izler taşıyordu. Şu anda yaşamakta ya da o yöne doğru gitmekte olduğum bir şey. Ben inanılmaz bir Philip Roth hayranıyım, o yüzden de bu işi yapmak benim için heyecan vericiydi.”

    Yönetmen, Oscar Ödüllü Pacino’nun neden Simon Axler karakterini canlandıracak en doğru oyuncu olduğuna şöyle açıklık getiriyor: “Söz konusu karakter filmlerde rol almakla birlikte aynı zamanda Sheakespeare’nin pek çok klasik eserinde yer almış olan bir tiyatro sanatçısı ki bu Al’a tıpkı bir eldiven gibi oturuyor. Al, sık sık hem tiyatro sahnesi hem de beyaz perdede yer alan nadir oyunculardan biridir. Pek çok gerçekten muhteşem oyuncular olabilir, üstelik sinema oyuncuları ancak onlardan hiç biri asla bu şekilde klasiklerde yer almamıştır. Kendi hayatında yapmamış olduğu bir şeye girişmiyor. Çok rahat ve bu tüm kariyeri boyunca yapmış olduğu bir şey.”

    Simon Axler bir anda ve açıklanamaz bir şekilde yeteneğini kaybettikten sonra girdiği bunalım sonucunda intihara meyilli hale gelen ünlü bir sahne oyuncusudur. Tekrar gündemdeki yerini alabilmek adına yarı yaşındaki lezbiyen bir kadınla ilişkiye girer. Kısa süre sonra, söz konusu ilişki, romantik çiftin geçmişlerindeki insanların yeniden hayatlarına girmeleriyle, karmaşaya dönüşür. 

    Dönüm Noktası, 23 Ocak 2015'te sinemalarda!

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top