Hesabım
    Dünün Umut Veren Yıldızları, Bugün BAFTA için Yarışıyor

    Geçtiğimiz yıllarda Screen International'ın düzenlediği 'Yarının Yıldızları' listesinde yer alan oyuncular, bugün BAFTA için yarışıyor.

    İngiliz sinema dergisi Screen International'ın geleneksel olarak hazırladığı "Geleceğin Yıldızları" listesinde önceki yıllarda adı geçen 3 isim, bugün adayları açıklanan BAFTA ödülleri için rekabet halindeler. 

    2004 yılında "Yarının Yıldızı" seçilen Benedict Cumberbatch, geçen 11 yılda 2 Altın Küre adaylığı ve onlarca başarılı yapımda boy gösterdi. Özellikle 2010 yılında televizyonlarda yayınlanmaya başlayan Sherlock dizisiyle dünya çapında üne ulaşan aktör, The Imitation Game filmindeki performansıyla BAFTA'da En İyi Erkek Oyuncu ödülü için rakipleri arasından sıyrılmaya çalışacak. Oscar ödülü adaylığına da kesin gözüyle bakılan Cumberbatch, bu yıl British Independent Film Awards'dan "Variety Ödülü"ne layık görüldü.

    2005 yılının "Yarının Yıldızı" seçilen ismi Eddie Redmayne'dı. Redmayne bu yıl hem BAFTA'da ve muhtemelen Oscar'da En İyi Erkek Oyuncu dalında Cumberbatch'ın en büyük rakibi olacak! İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking'in hayatından kesitlerin beyazperdeye aktarıldığı Her Şeyin Teorisi filminde Hawking'i canlandıran Eddie Redmayne, filmdeki performansıyla eleştirmenlerden tam not aldı.

    Eddie Redmayne ile Her Şeyin Teorisi filminde başrolü paylaşan Felicity Jones da, 2007 yılında "Yarının Yıldızı" seçilmişti. Jones, En İyi Kadın Oyuncu dalında BAFTA'da Amy AdamsJulianne MooreReese Witherspoon ve Rosamund Pike gibi isimlerle ödül için yarışacak.

    2015 yılında "Yarının Yıldızı" seçilen isimler ise; Belle filmindeki başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Gugu Mbatha-Raw ve bu yıl hapishane draması Yüksek Risk filminde boy gösteren Jack O’Connell.

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top