Hesabım
    Cannes Jürisini Kim Yönetecek?

    Coen kardeşler Cannes jürisinin başında!

    getty images

    Cannes Film Festivali yarışma bölümünün tarihinde bu yıl ilk kez birden çok kişi jüri başkanı oluyor: Coen kardeşler

    Ethan ve Joel Coen'in 9 adet filmi daha önce Cannes'da gösterim şansı bulmuştu. 1991 Altın Palmiye'yi Barton Fink isimli filmleriyle kucaklayan kardeş yönetmenler, 2013'te ise Inside Llweyn Davis filmleriyle Cannes Büyük Ödülü'ne layık görülmüşlerdi.

    "Bu sene de Cannes'da olmayı dört gözle bekliyoruz" diyen kardeşler, şu an itibariyle oyuncuları George Clooney, Christophe Lambert, Tilda Swinton, Scarlett Johansson gibi isimlerle birlikte Hail Caesar! filminin setinde çalışmaktalar...

    Yönetmen kardeşler, Cannes'ın, kariyerlerinin başından beri onlar için çok önemli bir festival olduğunu dile getirirlerken, dünyanın her yerinden birbirinden farklı ve değerli filmleri topluca izleyebilmenin de keyfini yaşadıklarını belirttiler. Juri başkanlığının ise herşeyin üstünde bir onur olduğunu bu görevin onlar için de bir ilk olacağını eklediler.

    2015 Lumiere kardeşlerin sinematografi keşiflerinin 120. yılı olarak bu sene Cannes Film Festivali'nde kutlanacak. 68. Cannes Film Festivali 13-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Film seçkisi ve jüri üyeleri Nisan sonunda belli olacak! Beyazperde.com bu sene de Cannes Film Festivali'ni yerinde takip edecek!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top