Hesabım
    Zeki Demirkubuz Başkan!

    İKSV tarafından 4-19 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 34. İstanbul Film Festivali’nin Altın Lale Ulusal Yarışma jüri başkanlığını ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz üstleniyor!

    1986 yılında Zeki Ökten’in asistanlığını yaparak sinema dünyasına giren ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz, ilk uzun filmi C Blok’u (1994) çekene kadar da birçok yönetmene asistanlık yaptı. Venedik Film Festivali’nde gösterilen ikinci filmi Masumiyet (1997) ile uluslararası alanda da tanınan Demirkubuz’un üçüncü filmi Üçüncü Sayfa (1999), Locarno ve Rotterdam dahil olmak üzere birçok film festivalinde gösterildi. Yazgı (2001) ve İtiraf (2001), 2002 yılında Cannes Film Festivalinin "Belirli Bir Bakış" bölümünde gösterildi ve böylece ilk defa Türkiye’den bir yönetmenin iki filmi birden Cannes Film Festivali’nde programa alınmış oldu. Bekleme Odası'nın (2003) ardından Masumiyet'in başlangıç öyküsünü anlatan Kader'i (2006), sonrasında Kıskanmak (2009) ve Yeraltı (2012) filmlerini çekti. Yönetmen Yeraltı ile 31. İstanbul Festivali’nde En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kurgu ve Radikal Halk Ödülleri’ni aldı.

    Bu sene Zeki Demirkubuz başkanlığındaki Altın Lale Ulusal Yarışma Jürisi festivalde En İyi Film, En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik olmak üzere toplam 9 dalda ödül verecek.

    İstanbul Film Festivali, 30 Ocak tarihine kadar Türkiye’den film başvurularını bekliyor.

    İstanbul Film Festivali hakkında ayrıntılı bilgi için: film.iksv.org

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top