Hesabım
    Bir Felaket Yaşarken Karakterin Ortaya Çıkar!

    Ödüllü film Turist psikolojik bir soru soruyor: İnsanoğlu felaket gibi ani ve beklenmedik olaylar karşısında nasıl davranır?

    Kış tatili için bir haftalığına Fransız Alplerine giden İsveçli bir aile tatilin ikinci gününde bir çığ vakasıyla karşılaşırlar. Karlar yemek yedikleri restoranın üzerine inerken Tomas anlık bir refleksle karısını ve çocuklarını bırakıp kaçmaya başlar. Herşey normale döndükten sonra Tomas, Ebba'da yarattığı hayal kırıklığına tanık olur. İkilinin evliliği zorlu bir dönemeçe girmiştir, Tomas'ın ailedeki yeri zedelenmiştir.

    Filmin yönetmeni, şöyle söylüyor: Araştırmalara göre felaketlerden ve trajik olaylardan kurtulan çiftler genellikle boşanıyorlar. Turist/Force Majeure ,  merkezinde çok uzun süredir etkilendiğim bir soruyu temel alır: İnsanoğlu felaket gibi ani ve beklenmedik olaylar karşısında nasıl davranır?

    Gösterildiği 2014 Cannes Film Festivali'nin 'Belirli Bir Bakış' bölümünde 'Jüri Ödülü'nü kazanan yarı mizahi yapım 6 Şubat 2015'te ülkemizde gösterim şansı buluyor!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top